Camenae: verschil tussen versies

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
FoekeNoppert (overleg | bijdragen)
Geen bewerkingssamenvatting
 
RobotE (overleg | bijdragen)
k Robot-geholpen doorverwijzing: Nimf
Regel 1: Regel 1:
{{Romeinse mythologie-2}}
{{Romeinse mythologie-2}}
In de [[Romeinse mythologie]] is '''''Camenae''''' de verzamelnaam voor een groot aantal godinnen, waaronder de [[Muzen]]. Ook vele [[nimf]]en van [[fontein]]en en [[rivier]]en (die in de [[Griekse mythologie]] de [[Oceaniden]] heetten) werden tot de Camenae gerekend. Het enkelvoud van deze naam, [[Camena]], refereerde aan een specifieke profetes uit de mythologie.
In de [[Romeinse mythologie]] is '''''Camenae''''' de verzamelnaam voor een groot aantal godinnen, waaronder de [[Muzen]]. Ook vele [[nimf (mythologie)|nimfen]] van [[fontein]]en en [[rivier]]en (die in de [[Griekse mythologie]] de [[Oceaniden]] heetten) werden tot de Camenae gerekend. Het enkelvoud van deze naam, [[Camena]], refereerde aan een specifieke profetes uit de mythologie.


==Gerelateerde onderwerpen==
==Gerelateerde onderwerpen==

Versie van 15 jul 2005 23:31

Sjabloon:Romeinse mythologie-2 In de Romeinse mythologie is Camenae de verzamelnaam voor een groot aantal godinnen, waaronder de Muzen. Ook vele nimfen van fonteinen en rivieren (die in de Griekse mythologie de Oceaniden heetten) werden tot de Camenae gerekend. Het enkelvoud van deze naam, Camena, refereerde aan een specifieke profetes uit de mythologie.

Gerelateerde onderwerpen