The New Vaudeville Band: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
4 bytes toegevoegd ,  12 jaar geleden
geen bewerkingssamenvatting
'''The New Vaudeville Band''' was een [[Groot-Brittannië|Britse]] studiogroep, geformeerd in [[1966]] door [[Geoff Stevens]] om de door hem geschreven single ''"Winchester Cathedral"'' op te nemen. Het nummer werd een grote hit en belandde onder andere in de [[Verenigde Staten]] en Groot-Brittannië op de eerste plaats. Stevens was tevens de producer van de plaat.
 
De studiogroep bestond uit verschillende sessiemuziekanten. De zanger was waarschijnlijk [[John Carter]] van [[Ivy League]] <ref>[http://www.andreehollander.nl/muziek/fagot.html New Vaudeville op fagotmuziek]</ref>, al wordt er ook wel beweerd dat het de zanger [[John Smith (zanger)|John Smith]] was <ref>[http://www.45-rpm.org.uk/dirn/newv.htm 45-rpm.org.uk The New Vaudeville Band op 45-rpm.org.uk]</ref> of Geoff Stevens zelf die door de [[megafoon]] zong <ref>[http://platenkast.web-log.nl/platenkast/2007/11/muziekgeschiede_24.html The New Vaudeville Band op de Platenkast]</ref>. De single gaat over de [[Kathedraal van Winchester]]. De muziek heeft de sfeer van dansorkesten uit de [[jaren 20]] en [[jaren 30|30]]. Op [[28 November]] 1966 ontving The New Vaudeville Band in de Verenigde Staten een [[goud (muziek)|gouden plaat]] voor het lied.
Door het grote succes van de single besloot Stevens de band echt op te richten. De bestaat uit drummer Henry Watford, gitarist Mick Wisher, trombonist Hugh 'Shuggy' Watts, bassist Neil Korner, pianist Stan Heywood, zanger [[Alan Klein]] en saxofonist Bob 'Pops' Kerr die overkwam van de [[Bonzo Dog Doo-Dah Band]], die indertijd dezelfde soort muziek maakten. De groep ging touren en Stevens bleef thuis de liedjes voor de groep schrijven. In [[1967]] kwam de [[lp]] ''"Finchley Central"'' uit, met daarop de single "Peek-A-Boo" die in [[februari]] van dat jaar de Britse top 40 behaalde.
4.571

bewerkingen

Navigatiemenu