Martin Laursen: verschil tussen versies

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Alexbot (overleg | bijdragen)
k robot Erbij: ko:마틴 라우르센
SilvonenBot (overleg | bijdragen)
Regel 73: Regel 73:
[[it:Martin Laursen]]
[[it:Martin Laursen]]
[[ja:マルティン・ラウルセン]]
[[ja:マルティン・ラウルセン]]
[[ko:마틴 라우르센]]
[[ko:마르틴 라우르센]]
[[no:Martin Laursen]]
[[no:Martin Laursen]]
[[pl:Martin Laursen]]
[[pl:Martin Laursen]]

Versie van 26 mrt 2009 07:47

Martin Laursen
Martin Laursen
Persoonlijke informatie
Volledige naam Martin Laursen
Bijnaam Lionhearth
Geboortedatum 26 juli 1977
Geboorteplaats Fårvang, Denemarken
Lengte 188 cm
Been rechts
Positie verdediger
Clubinformatie
Huidige club Aston Villa
Rugnummer 5
Contract tot 2010
Jeugd
Horn-Fårvang IF
Senioren
Seizoen Club W (G)
1995–1998
1998–2001
2001
2001
2002–2004
2004–
Silkeborg IF
Hellas Verona
Parma
AC Milan
AC Milan
Aston Villa
35 (1)
58 (3)
0 (0)
22 (2)
10 (0)
69 (8
Interlands
2000– Denemarken 52 (2)
Portaal  Portaalicoon   Voetbal

Martin Laursen (Fårvang, 26 juli 1977) is een Deense voetballer wie speelt bij Aston Villa en daar tevens aanvoerder is. Hij is de opvolger van Garreth Barry, wie in seizoen 2007-08 een transfer naar Liverpool kreeg. Laursen is 49 keer opgeroepen voor de Deense ploeg, waarin hij 2 keer scoorde. Hij vertegenwoordigde zijn land op het WK en twee keer op het EK.

clubs

Silkeborg IF en Verona

Laursen begon zijn professionele carriêre bij Silkeborg IF. Met deze club werd hij tweede in de Superligaen in het seizoen 1997-98. Na drie seizoen bij Silkeborg IF vertrek Laursen naar Italië naar de Serie B. Hij kwam daar uit voor Hellas Verona vanaf seizoen 1998-99. Het contact met Verona werd gelegd door oudspeler van Verona en manager van Silkeborg IF Preben Elkjær. Laursen begon het seizoen erg ongelukkig, hij had een ernstige knieblessure. Hierdoor mistte hij de gehele eerste seizoenshelft. Ondanks de afwezigheid van Laursen promoveerde Verona naar de Serie A. Het seizoen in Serie A kwam Laursen beter uit de voeten, hij stond vrijwel altijd in de basis en hij werd voor het eerst opgeroepen voor de Deense ploeg in oefenduel tegen Portugal in maart 2000. Laursen behoorde ook tot de selectie op het EK, maar hij speelde daar geen enkele wedstrijd, vanwege een blessure.

Parma en AC Milan

Laursen wilden hierna toch een stap hoger, al vrij snel meldde Parma zich. Op dat moment was Laursen transfervrij, dus gratis over te nemen. De overgang was een feit. Maar na amper drie weken trainen mellde AC Milan zich voor Laursen. Ze boden €10 miljoen, weer wisselde Laursen van club. Dit keer was de stap naar een grote stap gezet. AC Milan had Laursen hard nodig, omdat het in die tijd last had van veel blessure gevallen. De selectie moest dus verbreed worden. In het seizoen 2002-03 behaald Laursen met Milan de finale van de Champions League. Hij wist zichzelf niet te profileren, want Nesta en Maldini stonden in het hart van de verdediging en niet Laursen.

Aston Villa

Op 21 maart 2004 werd Laursen verkocht aan de in de Premier League spelende club Aston Villa voor €4,5 miljoen. Hij tekende een vierjarig contract. De overgang had mede te maken met het goede spel dat hij vertoonde op het EK. Hij speelde alle vier de wedstrijden voor Denemarken. Zijn debuut voor Aston Villa was op 14 augustus 2004 tegen Southampton FC, de wedstrijd eindigde in een 2-0 overwinning in het voordeel van Aston Villa. Laursen bewees zich voor Aston Villa, maar door een knieblessure die hem al eerder in zijn carrière nekte keerde terug en hij moest weer voor lange tijd revalideren. In het seizoen 2005-06 speelde Laursen maar een wedstrijd, door toedoe van zijn knie. Het was niet zeker of hij na zijn revalidatie nog zal terugkeren op het veld. Hij daarom wilde beter revalideren en vertrok naar Bologna. Hij keerde terug bij Aston Villa in augustus 2006.

Hij keerde wonderbaarlijk goed terug bij Aston Villa, hij scoorde als centrale verdediger zelfs zes keer: drie keer tegen Tottenham Hotspur (uit), twee tegen White Hart Lane en een tegen Tottenham Hotspur (thuis).

In januari 2008 verlengde Laursen zijn contract bij Aston Villa tot juni 2010.

Internationale carrière

Laursen werd voor het eerst opgeroepen voor de Deense ploeg in augustus 2000 tegen Portugal. Zijn eerste grote toernooi met Denemarken was het EK in 2000. Hij speelde echter niet vanwege een blessure. Het WK in 2002 verliep voor Laursen beter, hij speelde alle vier de wedstrijd. Het zelfde geld voor het EK in 2004. Door de knieblessure in 2005 liep zijn interlandcarrière gevaar vanwege een terugkerende knieblessure. Maar hij werd toch weer opgeroepen in november 2006. Helaas voor Laursen moest hij dit weigeren, omdat hij weer te kampen had met een blessure. Tegenwoordig speelt hij al weer voor de Deense ploeg.