Overleg Wikipedia:Eens vrijgegeven blijft vrijgegeven: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
::::De GFDL eist niet dat je onderzoekt of de wijzigingen auteursrechtelijk beschremd zijn. De GFDL gaat er gewoon vanuit dat elke wijziging relevant is. Dus ook spelfouten. Er was wel een uitzondering bij kleine wijzigingen, zou ik nog even moeten nakijken hoe dat precies zit. Maar als iemand spelfouten aanpast, en vergeet het vakje kleine wijzigingen aan te klikken, moet hij/zij in ieder geval als auteur genoemd worden als je een tekst volgens de GFDL overneemt. Over wijzigingen gemarkeerd als kleine wijziging twijfel ik dus nog. ∼ [[Gebruiker:Wimmel|Wimmel]] 13 apr 2009 13:31 (CEST)
:::::En deze wijziging: dit artikel wordt volledig herschreven met deze bewerking: [http://nl.wikipedia.org/w/index.php?title=Platonisme&diff=next&oldid=16304790] Dienen dan de eerdere auteurs nog meegenomen te worden in de naamsvermelding? Groetjes - {{Gebruiker:Romaine/Handtekening}} 13 apr 2009 13:38 (CEST)
::::::Ik heb wat sleutelwoorden gezocht om te kijken of verwijderde tekst ergens anders hergebruikt werd. Zover ik kon zien is de oude tekst inderdaad helemaal verdwenen. Als je die versie wilt overnemen volgens de regels van de GFDL, moet je 5 auteurs + de meest recente auteur noemen, dus ook in dit geval auteurs wiens bijdrage verwijderd is. Maar alle auteursrechten liggen bij Beachcomber, <small>(eventueel uitgezonderd het kopje "Zie ook" - maar ik denk niet dat daar auteursrechten op zitten)</small>. Dus Beachcomber hoeft niet aan de GFDL te voldoen als hij die tekst elders gebruikt. Maar dat mag natuurlijk wel. Ik ga er natuurlijk wel vanuit dat Beachcomber alles zelf geschreven heeft. Als ik dat artikel op mijn privé website zet, schend ik alleen de auteursrechten van Beachcomber, niet van eerdere auteurs. Dus ook alleen Beachcomber kan formeel eisen het van mijn website te verwijderen of aan de GFDL te voldoen. ∼ [[Gebruiker:Wimmel|Wimmel]] 13 apr 2009 20:16 (CEST)
3.368

bewerkingen

Navigatiemenu