Paul Hester: verschil tussen versies

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
RoboRex (overleg | bijdragen)
k Robot: Automated text replacement (-\((\[\[[0-9]{1,2} [a-z]+\]\] \[\[[0-9]{4}\]\]) *- *(\[\[[0-9]{1,2} [a-z]+\]\] \[\[[0-9]{4}\]\])\) +(\1 – \2))
RoboRex (overleg | bijdragen)
k Robot: converting/fixing HTML
Regel 1: Regel 1:
'''Paul Newell Hester''' ([[8 januari]] [[1959]] – [[26 maart]] [[2005]]) was de drummer in de Australisch/Nieuw-Zeelandse bands [[Split Enz]] en [[Crowded House]]. Hij werd geboren in [[Melbourne]], [[Australië (land)|Australië]], en kreeg al op jonge leeftijd door zijn moeder de drumstokken in handen gedrukt, zij werkte als jazzdrummer.
'''Paul Newell Hester''' ([[8 januari]] [[1959]] [[26 maart]] [[2005]]) was de drummer in de Australisch/Nieuw-Zeelandse bands [[Split Enz]] en [[Crowded House]]. Hij werd geboren in [[Melbourne]], [[Australië (land)|Australië]], en kreeg al op jonge leeftijd door zijn moeder de drumstokken in handen gedrukt, zij werkte als jazzdrummer.


Hij had verschillende baantjes voordat hij een muzikale carriere begon. In [[1980]] richtte hij een band op, ''Cheks'', die in [[1982]] evolueerde naar ''Deckchairs Overboard''.
Hij had verschillende baantjes voordat hij een muzikale carriere begon. In [[1980]] richtte hij een band op, ''Cheks'', die in [[1982]] evolueerde naar ''Deckchairs Overboard''.

Versie van 25 jul 2005 06:51

Paul Newell Hester (8 januari 195926 maart 2005) was de drummer in de Australisch/Nieuw-Zeelandse bands Split Enz en Crowded House. Hij werd geboren in Melbourne, Australië, en kreeg al op jonge leeftijd door zijn moeder de drumstokken in handen gedrukt, zij werkte als jazzdrummer.

Hij had verschillende baantjes voordat hij een muzikale carriere begon. In 1980 richtte hij een band op, Cheks, die in 1982 evolueerde naar Deckchairs Overboard.

Eind 1983 zat de Nieuw Zeelandse groep Split Enz zonder drummer, en op advies van Rob Hirst van Midnight Oil werd Paul gevraagd voor een auditie. Hij kreeg de baan.

Nadat Split Enz in 1984 uit elkaar ging vormde hij samen met Neil Finn een nieuwe band, Crowded House. In 1994 stapte hij tijdens de Amerikaanse tournee uit de band. Hij noemde de druk van het toeren en zijn afnemende motivatie voor de band als zijn redenen.

Sinds die tijd is hij druk geweest met TV en radio werk, en heeft hij een restaurant geopend in Elwood Beach (deel van Melbourne). Hij heeft daarna in verschillende bands gespeeld, waaronder Largest Living Things, Tarmac Adam (met Nick Seymour) en McSweeney.

Paul Hester werd op 26 maart 2005 dood gevonden in het Elsternwick park in het Australische Brighton, deel van Melbourne. De 46-jarige muzikant had zichzelf van het leven beroofd.