Secretariaat van het Europees Parlement: verschil tussen versies

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Edwinb (overleg | bijdragen)
typo / links
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 1: Regel 1:
'''Secretaris-generaal van het Europees Parlement''' is de titel van de hoogste ambtenaar van het [[Europees Parlement]]. Het aantal personeelsleden en het [[Organisatieschema|organigram]] worden door het Bureau bepaald. De secretaris-generaal is het administratieve hoofd van het Parlement. Hij wordt door het Bureau benoemd overeenkomstig artikel 197 van het Reglement.
'''Secretaris-generaal van het Europees Parlement''' is de titel van de hoogste [[ambtenaar]] van het [[Europees Parlement]]. Het aantal personeelsleden en het [[Organisatieschema|organigram]] worden door het Bureau bepaald. De secretaris-generaal is het administratieve hoofd van het Europeess Parlement. Hij wordt door het Bureau benoemd overeenkomstig artikel 197 van het Reglement.


Sinds maart 2009 is de Duitser [[Klaus Welle]] secretaris-generaal.Hij volgde de Deen [[Harald Rømer]] op. Het secretariaat is gevestigd in [[Luxemburg (stad)|Luxemburg]].
Sinds maart 2009 is de Duitser [[Klaus Welle]] secretaris-generaal. Hij volgde de Deen [[Harald Rømer]] op. Het secretariaat is gevestigd in [[Luxemburg (stad)|Luxemburg]].


== Lijst van (voormalige) secretarissen-generaal ==
== Lijst van (voormalige) secretarissen-generaal ==

Versie van 24 apr 2009 06:09

Secretaris-generaal van het Europees Parlement is de titel van de hoogste ambtenaar van het Europees Parlement. Het aantal personeelsleden en het organigram worden door het Bureau bepaald. De secretaris-generaal is het administratieve hoofd van het Europeess Parlement. Hij wordt door het Bureau benoemd overeenkomstig artikel 197 van het Reglement.

Sinds maart 2009 is de Duitser Klaus Welle secretaris-generaal. Hij volgde de Deen Harald Rømer op. Het secretariaat is gevestigd in Luxemburg.

Lijst van (voormalige) secretarissen-generaal

Externe links