Bob Bonte: verschil tussen versies

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Rudolphous (overleg | bijdragen)
cat
RudolphousBot (overleg | bijdragen)
linkfix2:lijst van zwemrecords| ->Lijst van wereldrecords zwemmen|
Regel 18: Regel 18:
'''Bob Herbert Bonte''' ([[Amsterdam]], [[1 augustus]] [[1929]] - [[Amstelveen]], [[3 september]] [[1988]]) was een voormalig [[Nederland]]s [[zwemmen|topzwemmer]].
'''Bob Herbert Bonte''' ([[Amsterdam]], [[1 augustus]] [[1929]] - [[Amstelveen]], [[3 september]] [[1988]]) was een voormalig [[Nederland]]s [[zwemmen|topzwemmer]].


Bonte vertegenwoordigde [[Nederland]] als [[schoolslag]]zwemmer eenmaal op de [[Olympische Spelen]]: [[Olympische Zomerspelen 1948|Londen 1948]]. Bij dat toernooi reikte Bonte, in het dagelijks leven werkzaam als [[kapper]] in zijn geboortestad Amsterdam, tot de achtste plaats in de finale van de 200 meter schoolslag. Opzien baarde hij in datzelfde jaar door een [[lijst van zwemrecords|wereldrecord]] te zwemmen op de incourante 400 meter schoolslag. Met die prestatie was hij Nederlands eerste wereldrecordhouder in de zwemsport. Het record hield evenwel nog geen jaar stand. In [[1949]] schrapte de wereldzwembond Bonte's toptijd uit de boeken.
Bonte vertegenwoordigde [[Nederland]] als [[schoolslag]]zwemmer eenmaal op de [[Olympische Spelen]]: [[Olympische Zomerspelen 1948|Londen 1948]]. Bij dat toernooi reikte Bonte, in het dagelijks leven werkzaam als [[kapper]] in zijn geboortestad Amsterdam, tot de achtste plaats in de finale van de 200 meter schoolslag. Opzien baarde hij in datzelfde jaar door een [[Lijst van wereldrecords zwemmen|wereldrecord]] te zwemmen op de incourante 400 meter schoolslag. Met die prestatie was hij Nederlands eerste wereldrecordhouder in de zwemsport. Het record hield evenwel nog geen jaar stand. In [[1949]] schrapte de wereldzwembond Bonte's toptijd uit de boeken.


{{DEFAULTSORT:Bonte, Bob}}
{{DEFAULTSORT:Bonte, Bob}}

Versie van 24 apr 2009 21:07

Bob Bonte
Bob Bonte
Persoonlijke informatie
Volledige naam Bob Herbert Bonte
Geboortedatum 1 augustus 1929
Geboorteplaats Amsterdam
Overlijdensdatum 3 september 1988
Overlijdensplaats Amstelveen
Sportieve informatie
Discipline zwemmen
Olympische Spelen 1948
Portaal  Portaalicoon   Sport

Bob Herbert Bonte (Amsterdam, 1 augustus 1929 - Amstelveen, 3 september 1988) was een voormalig Nederlands topzwemmer.

Bonte vertegenwoordigde Nederland als schoolslagzwemmer eenmaal op de Olympische Spelen: Londen 1948. Bij dat toernooi reikte Bonte, in het dagelijks leven werkzaam als kapper in zijn geboortestad Amsterdam, tot de achtste plaats in de finale van de 200 meter schoolslag. Opzien baarde hij in datzelfde jaar door een wereldrecord te zwemmen op de incourante 400 meter schoolslag. Met die prestatie was hij Nederlands eerste wereldrecordhouder in de zwemsport. Het record hield evenwel nog geen jaar stand. In 1949 schrapte de wereldzwembond Bonte's toptijd uit de boeken.