Eastern Conference: verschil tussen versies

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
AGL (overleg | bijdragen)
cat : sorteren
wikify, sp, gramm
Regel 1: Regel 1:
De term '''Eastern Conference''' wordt in veel sporten gebruikt. Onder anderen in de [[National Hockey League|NHL]], de [[NBA]] en de [[MLS]]. De logische tegenpool van de Eastern Conference is natuurlijk de [[Western Conference]]. Ook in de [[NFL]] kennen ze een systeem met twee conferences maar daar heten ze anders namelijk [[American Football Conference|AFL]] en [[National Football Conference|NFC]]. Het conference systeem schijnt ooit te zijn bedacht in de NHL, dit werd gedaan om te zorgen dat buitenstaanders het beter begrepen.
'''Eastern Conference''' is een [[sportterm]] in meerdere [[Verenigde Staten|Amerikaanse]] sporten en sportcompetitie, onder andere in de [[National Hockey League|NHL]], de [[NBA]] en de [[MLS]]. De logische tegenpool van de Eastern Conference is natuurlijk de [[Western Conference]]. Ook in de [[NFL]] kent men een systeem met twee conferences, maar daar heten ze anders, namelijk [[American Football Conference|AFL]] en [[National Football Conference|NFC]]. Het conference-systeem schijnt ooit te zijn bedacht in de NHL; dit werd gedaan om te zorgen dat buitenstaanders het beter begrepen.


==IJshockey, NHL==
==IJshockey, NHL==


Bij de [[National Hockey League|NHL]], de nationale [[ijshockey]] competitie van [[Verenigde Staten van Amerika|Amerika]] en [[Canada]] maakt men gebruik van conferences. In de [[playoffs]] spelen alle beste teams van de Easter Conference eerst tegen elkaar, hetzelfde geldt voor de [[Western Conference]]. De winnaar van deze conferences spelen dan tegen elkaar in een best of seven. Wie het eerst vier partijen wint, wint de playoffs en daarmee de [[Stanley Cup]]. De ploeg die de Eastern krijgt de [[Wales Trophy]] vernoemd naar de [[Prince of Wales]], [[Edward VIII van het Verenigd Koninkrijk]]. [[Montréal (Canada)|Montréal]] won de Wales Trophy tot op heden het vaakst namelijk 25 maal. De Eastern Conference is ook weer opgedeelt in drie divisies namelijk Atlantic, Northeast en Southeast.
Bij de [[National Hockey League|NHL]], de nationale [[ijshockey]]competitie van [[Verenigde Staten van Amerika|Amerika]] en [[Canada]] maakt men gebruik van conferences. In de [[playoffs]] spelen alle beste teams van de Eastern Conference eerst tegen elkaar, hetzelfde geldt voor de [[Western Conference]]. De winnaars van deze conferences spelen dan tegen elkaar in een best of seven. Wie het eerst vier partijen wint, wint de playoffs en daarmee de [[Stanley Cup]]. De ploeg die de Eastern wint, krijgt de [[Wales Trophy]], vernoemd naar de [[Prince of Wales]], [[Edward VIII van het Verenigd Koninkrijk]]. [[Montréal (Canada)|Montréal]] won de Wales Trophy tot op heden het vaakst, namelijk 25 maal. De Eastern Conference is ook weer opgedeeld in drie divisies namelijk Atlantic, Northeast en Southeast.


In de Western Conference van de NHL spelen de volgende teams:
In de Western Conference van de NHL spelen de volgende teams:

Versie van 12 mei 2009 17:37

Eastern Conference is een sportterm in meerdere Amerikaanse sporten en sportcompetitie, onder andere in de NHL, de NBA en de MLS. De logische tegenpool van de Eastern Conference is natuurlijk de Western Conference. Ook in de NFL kent men een systeem met twee conferences, maar daar heten ze anders, namelijk AFL en NFC. Het conference-systeem schijnt ooit te zijn bedacht in de NHL; dit werd gedaan om te zorgen dat buitenstaanders het beter begrepen.

IJshockey, NHL

Bij de NHL, de nationale ijshockeycompetitie van Amerika en Canada maakt men gebruik van conferences. In de playoffs spelen alle beste teams van de Eastern Conference eerst tegen elkaar, hetzelfde geldt voor de Western Conference. De winnaars van deze conferences spelen dan tegen elkaar in een best of seven. Wie het eerst vier partijen wint, wint de playoffs en daarmee de Stanley Cup. De ploeg die de Eastern wint, krijgt de Wales Trophy, vernoemd naar de Prince of Wales, Edward VIII van het Verenigd Koninkrijk. Montréal won de Wales Trophy tot op heden het vaakst, namelijk 25 maal. De Eastern Conference is ook weer opgedeeld in drie divisies namelijk Atlantic, Northeast en Southeast.

In de Western Conference van de NHL spelen de volgende teams:

Atlantic

Northeast

Pacific