Trim (standregeling): verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
1.026 bytes toegevoegd ,  13 jaar geleden
(hoofdartikel: Trim (scheepvaart))
 
==Scheepvaart==
In de scheepvaart is trim de langscheepse helling van een schip. Waar [[slagzij]] in [[Booggraad|graden]] wordt uitgedrukt, gebeurt dit bij trim meestal in het verschil tussen de diepgang voor en achter. Als een schip voorover getrimd ligt, noemt men dit koplast, achterover getrimd noemt men stuurlast. Trim is de benaming voor de statische toestand, de dynamische beweging wordt stampen genoemd.
{{Hoofdartikel|Trim (scheepvaart)}}
 
Los van de hierboven genoemde betekenis bij zeilen, duidt trim op de langsscheepse helling van een schip. Het veranderen van deze trim dient de bestuurbaarheid of het brandstofgebruik.
Een schip vertrimt om het [[zwaartepunt]] van de [[waterlijn]], wat het ''tipping centre'' (TC) genoemd wordt. Omdat de scheepsvorm achter vaak voller is dan voor, ligt dit punt meestal achter de halve lengte tussen de [[Loodlijn (scheepvaart)|loodlijnen]], zodat de gemiddelde diepgang van een schip met trim meestal niet overeenkomt met een gelijklastig schip.
 
Om beter te kunnen sturen, vertrimt men schepen vaak achterover met behulp van ballastwater, zodat het [[Roer (schip)|roer]] en de [[schroef]] dieper in het water liggen. Sommige schepen, vooral containerschepen, worden echter voorover getrimd, zodat de [[Bulbsteven|bulb]] goed onder water zit — in verband met de aanstroming — en het achterschip uit het water komt, zodat het natte oppervlak en daarmee de [[Scheepsweerstand|weerstand]] afneemt, wat de snelheid ten goede komt.
 
==Luchtvaart==
77.701

bewerkingen

Navigatiemenu