De Vliegende Panters: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
6 bytes toegevoegd ,  10 jaar geleden
k
De Bekker, Ebbinge en Vrijdag zaten samen op de [[Amsterdamse Toneel & Kleinkunstacademie|Kleinkunstacademie]], alwaar zij de groep ''De Vliegende Panters'' oprichtten. Toen zij in 1995 van school kwamen begonnen zij direct te touren met hun eerste avondvullende show ''Sex'', die zij schreven als eindexamenopdracht. De show werd een succes, met name door de scène over [[Dikkie Dik]], en werd op [[Compact disc|CD]] uitgegeven.
 
Hierna kwamen zij met het programma ''Hype''. Ook dit was een groot succes en zij traden er 270 keer mee op. Vervolgens maakten zij de 9-delige TV-serietelevisieserie ''[[Daar Vliegende Panters]]'' voor de [[VARA]]. Het daaruit voortkomende nummer 'Houdoe', onder de artiestennaam [[De Kassameisjes]], behaalde de 11e plaats in de [[Nederlandse Top 40|Top 40]]. In de [[videoclip]] van dit nummer waren gastrollen voor [[Javier Guzman]], [[Wende Snijders]] en [[Nynke Laverman]].
 
In [[2002]] en [[2003]] speelden zij hun derde programma ''[[De Grote Drie#Cabaret | De Grote Drie]]'', waarbij zij als uitgangspunt ''geloof, hoop en liefde'' hadden. In [[2004]] waren zij een van de acts die met een [[helicopter]] op [[bevrijdingsdag]] diverse [[bevrijdingsfestival | bevrijdingsfestivals]] af mochten gaan.
60.556

bewerkingen

Navigatiemenu