Curt Fortin: verschil tussen versies

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Geen bewerkingssamenvatting
Lexw (overleg | bijdragen)
Versie 17763922 van 84.87.52.56 (overleg) ongedaan gemaakt. Kopie van www.atproductions.com/gfx/Bio/BioCurtFortin2009.doc
Regel 6: Regel 6:


Fortin regisseerde de film ''[[Kleine man]]'' uit [[1999]].
Fortin regisseerde de film ''[[Kleine man]]'' uit [[1999]].


Curt Fortin komt op 27 september 1978 in Aruba ter wereld, maar verruilt na vijf jaar de zon voor Den Haag, samen met zijn moeder en zus. Van kleins af aan weet Curt al wat hij wil gaan doen met zijn leven; acteren en zingen. Zo speelt hij vanaf zijn veertiende in een band waar hij regelmatig mee op de bühne staat en zelfs Bonaire, Curaçao en zijn geboorte land Aruba aandoet.

Naast muziek stort Curt zich in 1999 op het regisseren en maakt hij de film “Kleine Man”, die op TV-West wordt uitgezonden. Maar de passie voor muziek blijft hem bezig houden. Hij neemt in 2000 diverse nummers op en presenteert iedere zondag een radioprogramma op een lokaal radiostation.
In 2002 verdiept Curt zich in het acteren en is hij onder andere in ‘Onderweg Naar Morgen’ en ‘Bon Bini Beach’ te zien. Naast deze tv-series is Curt op het toneel te zien in de reizende musical ‘De Zevensprong’.
In juni 2005 neemt Ruud de Wild afscheid van BNN en wordt Curt gevraagd als de nieuwe presentator van het vermaarde, internationaal succesvolle muziekprogramma ‘Top of the Pops’. Hierdoor is hij niet alleen wekelijks op zondagavond te zien op Nederland 2, maar reist hij ook regelmatig af naar Londen voor interviews met de groten der aarde, waaronder Stevie Wonder, Mariah Carey, Sugababes, Anastacia en Robbie Williams.
Naast zijn drukke baan als presentator vindt Curt de tijd om in 2006 een rol aan te nemen in de succesvolle tv-serie ‘Het Huis Anubis’, geproduceerd door Studio 100 en te zien bij Nickelodeon. Datzelfde jaar is hij te zien als Shere Khan in de musical ‘Jungle Book’.
Wanneer de BBC de stekker uit ‘Top of the Pops’ trekt, betekent dat niet het einde voor Curts carrière bij BNN: een jaar lang presenteert hij het wekelijkse urban lifestyle programma ‘URBNN’, totdat hij de kans krijgt om een vaste rol te vervullen in het 2e seizoen van de zeer succesvolle dramaserie ‘Voetbalvrouwen’ bij RTL4.
In het najaar van 2008 wordt Curt door de AVRO benaderd om naast Gordon als vast jurylid op te treden bij het Junior Eurovisie Songfestival. Tegelijk zet hij zich in voor het goede doel en maakt een reis naar Vietnam voor de Leprastichting.

Ook in 2009 zal Curt in de rol van Gio kruipen in het derde televisieseizoen van de succesvolle dramaserie ‘Voetbalvrouwen’ bij RTL4. Daarnaast zal Curt het komende jaar nog veel meer van zich laten horen en zien.


[[Categorie:Arubaans zanger|Fortin, Curt]]
[[Categorie:Arubaans zanger|Fortin, Curt]]

Versie van 3 aug 2009 21:53

Curt Fortin (Den Haag, 27 september 1978) is een Arubaanse zanger, presentator en acteur.

Van kinds af aan wist hij al dat hij wou acteren en zingen. Op zijn veertiende zat hij in een band die zelfs Bonaire, Curaçao en zijn geboorteland Aruba aandeed.

Hij speelde in de Nickelodeon-serie Het huis Anubis de rol van de geschiedenis- en dramaleraar Jason. Ook speelt hij in Voetbalvrouwen de rol van Gio.

Fortin regisseerde de film Kleine man uit 1999.