Trillian (personage): verschil tussen versies

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
sp, opmaak
MrBlueBot (overleg | bijdragen)
Regel 59: Regel 59:
[[Categorie:Personage uit boek]]
[[Categorie:Personage uit boek]]
[[Categorie:Televisiepersonage]]
[[Categorie:Televisiepersonage]]
[[Categorie:Filmpersonage]]
[[Categorie:Personage uit film]]


[[cs:Trillian (postava)]]
[[cs:Trillian (postava)]]
[[en :Trillian (character)]]
[[en:Trillian (character)]]
[[es:Tricia McMillan]]
[[es:Tricia McMillan]]
[[fr:Trillian (personnage)]]
[[fr:Trillian (personnage)]]
[[ko:트릴리언]]
[[it:Tricia McMillan]]
[[it:Tricia McMillan]]
[[ko:트릴리언]]
[[no:Trillian (Haikerens guide til galaksen)]]
[[no:Trillian (Haikerens guide til galaksen)]]
[[pt:Tricia McMillan]]
[[pt:Tricia McMillan]]

Versie van 4 aug 2009 14:38

Trillian
Personage uit Het Transgalactisch Liftershandboek
Debuut Radiohoorspel
Bedacht door Douglas Adams
Gespeeld door Sandra Dickinson
Zooey Deschanel
Susan Sheridan
Cindy Oswin
Persoonsinformatie
Volledige naam Tricia McMillan
Soort Mens
Geslacht Vrouw
Relatiebanden
Kinderen Random Dent
Portaal  Portaalicoon   Media

Tricia McMillan, alias Trillian, is een personage uit Douglas Adams' serie Het Transgalactisch Liftershandboek. Ze is een slanke, donkerharige vrouw met bruine ogen.[1]

Trillian doet mee in de originele radioserie, vier van de vijf boeken (enige uitzondering is Tot Ziens en Bedankt voor de Vis), de televisieserie en de film.

In de film is haar middelste naam Marie. In enkele Nederlandse vertalingen van de hoorspellen en boeken heet ze Trees "Trema" Jansma.

Biografie

Trillian is een briljante wiskundige en astrofysicus. Ze ontmoette Arthur Dent voor het eerst op een feestje in een flat. Tijdens dit feestje ontmoette ze ook Zaphod Beeblebrox, die haar uitnodigde mee te gaan aan boord van zijn ruimteschip. Nadat de Aarde is vernietigd door de Vogon, pikt ze Arthur en Ford op en vergezeld hen op enkele van hun reizen.

Het verdere leven van Trillian verschilt per incarnatie. In de originele radioserie wordt ze gedwongen te trouwen met de President van de Algolian-tak van de Galactische Rotaryclub, waarna ze in de tweede radioserie niet meer voorkomt. In de boekenserie red ze de aarde van de Krikketers, en gaat daarna werken voor een Sub-Etha radiostation. Ze krijgt uiteindelijk ook een kind genaamd Random Dent, van wie Arthur de vader blijkt te zijn.

Voor de film waren er plannen om van Trillian een half-mens te maken om Arthurs eenzaamheid als laatste volbloed-mens in het universum te benadrukken. Dit plan werd later geschrapt.

Relaties

Trillian en Arthur hebben in de boekenserie korte tijd een relatie, maar deze draait nooit uit op iets serieus. Wel krijgen ze samen een kind, maar dat is enkel omdat Arthur ter betaling voor zijn reizen wat van zijn zaadcellen verkoopt aan een DNA-bank, welke later buiten zijn weten om wordt bezocht door Trillian.

In de film heeft Trillian zowel interesse in Arthur als in Zaphod. Ze is teleurgesteld in Arthur vanwege zijn gebrek aan spontaniteit, maar beseft later dat hij de man is die echt om haar geeft.

Acteurs

Trillian werd in de radioserie gespeeld door Susan Sheridan. In de televisieserie vertolkte Sandra Dickinson de rol. Op de originele LP-versie wordt de rol vertolkt door Cindy Oswin. In de film wordt ze gespeeld door Zooey Deschanel.

In de originele radioserie heeft Trillian een Brits accent, maar niet in de televisieserie en film. Dit omdat ze in die laatste twee werd gespeeld door een Amerikaanse actrice.

  1. The Hitchhiker's Guide to the Galaxy, Chapter 4