Danny Drenth: verschil tussen versies

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Advance (overleg | bijdragen)
k sp
Tuvic (overleg | bijdragen)
+cat
Regel 1: Regel 1:
[[Danny Drenth]] (Amsterdam, 1963) is een multidisciplinair kunstenaar die naast schilderijen en tekeningen bekendheid kreeg door zijn [[conceptuele kunst]] en [[assemblage]]s. Bekende projecten van de in [[IJmuiden]] wonende en werkende kunstenaar zijn onder meer de sollicitatie van een virtuele burgemeester in Amsterdam, de geplande aankoop van het studentenhuis van kroonprins Willem Alexander voor de realisering van een daklozenopvang waarbij de koninklijke slaapkamer in tact zou blijven. Hij heeft in de 90er jaren ook een kinderboek gemaakt voor wassenbeeldenmuseum [[Madame Tussauds]] in Amsterdam. Naar aanleiding van zijn opmerkelijke kunstprojecten werd hij regelmatig bij tv-programma's uitgenodigd. Sinds enkele jaren hield hij echter een mediastilte. In het najaar van 2005 keert hij opeens terug met zijn assemblage [[The Psychedelic Traveling Chapel]]. Deze reizende kapel, die omschreven wordtals een inheemse Zuid-Amerikaanse kapel na het slikken van LSD, gaat vanaf dat moment de wereld over. Vergelijkbare kunstenaars en stromingen: [[Kienholz]], [[Rauschenberg]], [[Kippenberger]], [[Popart]] en [[Dada]].
[[Danny Drenth]] (Amsterdam, 1963) is een multidisciplinair kunstenaar die naast schilderijen en tekeningen bekendheid kreeg door zijn [[conceptuele kunst]] en [[assemblage]]s. Bekende projecten van de in [[IJmuiden]] wonende en werkende kunstenaar zijn onder meer de sollicitatie van een virtuele burgemeester in Amsterdam, de geplande aankoop van het studentenhuis van kroonprins Willem Alexander voor de realisering van een daklozenopvang waarbij de koninklijke slaapkamer in tact zou blijven. Hij heeft in de 90er jaren ook een kinderboek gemaakt voor wassenbeeldenmuseum [[Madame Tussauds]] in Amsterdam. Naar aanleiding van zijn opmerkelijke kunstprojecten werd hij regelmatig bij tv-programma's uitgenodigd. Sinds enkele jaren hield hij echter een mediastilte. In het najaar van 2005 keert hij opeens terug met zijn assemblage [[The Psychedelic Traveling Chapel]]. Deze reizende kapel, die omschreven wordt als een inheemse Zuid-Amerikaanse kapel na het slikken van LSD, gaat vanaf dat moment de wereld over. Vergelijkbare kunstenaars en stromingen: [[Kienholz]], [[Rauschenberg]], [[Kippenberger]], [[Popart]] en [[Dada]].

[[Categorie:Kunstenaar]]

Versie van 15 aug 2005 13:57

Danny Drenth (Amsterdam, 1963) is een multidisciplinair kunstenaar die naast schilderijen en tekeningen bekendheid kreeg door zijn conceptuele kunst en assemblages. Bekende projecten van de in IJmuiden wonende en werkende kunstenaar zijn onder meer de sollicitatie van een virtuele burgemeester in Amsterdam, de geplande aankoop van het studentenhuis van kroonprins Willem Alexander voor de realisering van een daklozenopvang waarbij de koninklijke slaapkamer in tact zou blijven. Hij heeft in de 90er jaren ook een kinderboek gemaakt voor wassenbeeldenmuseum Madame Tussauds in Amsterdam. Naar aanleiding van zijn opmerkelijke kunstprojecten werd hij regelmatig bij tv-programma's uitgenodigd. Sinds enkele jaren hield hij echter een mediastilte. In het najaar van 2005 keert hij opeens terug met zijn assemblage The Psychedelic Traveling Chapel. Deze reizende kapel, die omschreven wordt als een inheemse Zuid-Amerikaanse kapel na het slikken van LSD, gaat vanaf dat moment de wereld over. Vergelijkbare kunstenaars en stromingen: Kienholz, Rauschenberg, Kippenberger, Popart en Dada.