Egmond (gitaarbouwer): verschil tussen versies

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
sp + linkfixes + cat
Rex (overleg | bijdragen)
bewerking
Regel 1: Regel 1:
'''Egmond''' [[gitaar|Gitaren]] is een Nederlandse Gitaarfabrikant uit [[Best]], in de omgeving van [[Eindhoven]]. Vele types werden ontwikkeld waaronder naast [[akoestiek|akoestische]] en [[elektrisch]]e gitaren ook basgitaren.
'''Egmond''' [[gitaar|Gitaren]] is een Nederlandse gitaarfabrikant uit [[Best]], in de omgeving van [[Eindhoven]]. Van 1935 tot begin jaren '70 vervaardigde het bedrijf verschillende soorten akoestische, elektrische en basgitaren. Op het hoogtepunt, in de jaren '60, werden er duizenden gitaren per week geproduceerd. Negentig procent van de gitaren werden geëxporteerd, vooral naar de Verenigde Staten.
Naast gitaren werden er ook versterkers en gitaarelementen geproduceerd. In het begin van de 70-er jaren ging het bedrijf failliet, waarschijnlijk door de grote concurrentie van Azië.


Egmond Gitaren werden bespeeld door beroemdheden zoals [[Paul McCartney]] en [[George Harrison]] van de [[Beatles]], maar ook de Nederlandse artiesten [[Rob de Nijs]], [[Peter Koelewijn]] en [[The Blue Diamonds]] hebben een Egmond gitaar bespeeld.
Van 1935 tot begin jaren '70 werden er gitaren gebouwd. Duizenden gitaren per week werden er geproduceerd in de zestiger jaren van de 20e eeuw. 90 procent van de gitaren werden geëxporteerd.
Gitaren werden gekocht in alle landen van de wereld en vooral de [[Verenigde Staten]].
Naast gitaren werden er ook versterkers en gitaarelementen geproduceerd door het bedrijf.


== Externe link ==
In het begin van de 70-er jaren ging het bedrijf [[failliet]], waarschijnlijk door de grote concurrentie van [[Azië]].<br>
*[http://home.wanadoo.nl/wimmarkenhof Site over Egmond Gitaren]

Egmond gitaren werden bespeeld door beroemdheden zoals [[Paul McCartney]] en [[George Harrison]] van de [[Beatles]]. Maar ook de Nederlandse artiesten [[Rob de Nijs]], [[Peter Koelewijn]] en The Blue Diamonds hebben een Egmond gitaar bespeeld.

== Externe links ==
[http://home.wanadoo.nl/wimmarkenhof Site over Egmond Gitaren]


[[Categorie:Gitaarbouwer]]
[[Categorie:Gitaarbouwer]]

Versie van 20 aug 2005 00:21

Egmond Gitaren is een Nederlandse gitaarfabrikant uit Best, in de omgeving van Eindhoven. Van 1935 tot begin jaren '70 vervaardigde het bedrijf verschillende soorten akoestische, elektrische en basgitaren. Op het hoogtepunt, in de jaren '60, werden er duizenden gitaren per week geproduceerd. Negentig procent van de gitaren werden geëxporteerd, vooral naar de Verenigde Staten. Naast gitaren werden er ook versterkers en gitaarelementen geproduceerd. In het begin van de 70-er jaren ging het bedrijf failliet, waarschijnlijk door de grote concurrentie van Azië.

Egmond Gitaren werden bespeeld door beroemdheden zoals Paul McCartney en George Harrison van de Beatles, maar ook de Nederlandse artiesten Rob de Nijs, Peter Koelewijn en The Blue Diamonds hebben een Egmond gitaar bespeeld.

Externe link