Alt-Berlin: verschil tussen versies

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Mexicano (overleg | bijdragen)
foutieve links hersteld
Februari (overleg | bijdragen)
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 2: Regel 2:
'''Alt-Berlin''' is het gebied van de historische stad Berlijn, dat in de late middeleeuwen met de naburige stad [[Cölln]] samengroeide tot een dubbelstad. Uit deze dubbelstad ontwikkelde zich het huidige [[Berlijn]].
'''Alt-Berlin''' is het gebied van de historische stad Berlijn, dat in de late middeleeuwen met de naburige stad [[Cölln]] samengroeide tot een dubbelstad. Uit deze dubbelstad ontwikkelde zich het huidige [[Berlijn]].


Het gebied van het historische Alt-Berlin ligt tussen de [[Spree]] en het [[Stadtbahn (Berlijn)|Stadtbahnviadukt]], die in de jaren 1880 gebouwd werd op de vroegere vestingmuren. Naburige historische stadsdelen zijn Cölln en [[Neukölln am Wasser|Neu-Cölln]] aan de overkant van de Spree en drie historische voorsteden van Alt-Berlin, [[Spandauer Vorstadt]], [[Königsstadt]] en [[Stralauer Vorstadt]].
Het gebied van het historische Alt-Berlin ligt tussen de [[Spree]] en het [[Stadtbahn (Berlijn)|Stadtbahnviadukt]], die in de jaren 1880 gebouwd werd op de vroegere vestingmuren. Naburige historische stadsdelen zijn Cölln en [[Neukölln am Wasser|Neu-Cölln]] aan de overkant van de Spree en drie historische voorsteden van Alt-Berlin, [[Spandauer Vorstadt]], [[Königsstadt]] en [[Stralauer Vorstadt]].In de late [[middeleeuwen]] bestond Berlijn uit de stadsbuurten [[Marienviertel]], [[Heilig-Geist-Viertel]], [[Nikolaiviertel ]] en Klosterviertel.


[[Categorie:Geschiedenis van Berlijn]]
[[Categorie:Geschiedenis van Berlijn]]

Versie van 27 sep 2009 21:18

Buurten in Berlin-Mitte: Altkölln [1] (met Museumsinsel [1a], Fischerinsel [1b]), Alt-Berlin [2] (met Nikolaiviertel [2a]), Friedrichswerder [3], Neukölln am Wasser [4], Dorotheenstadt [5], Friedrichstadt [6], Luisenstadt [7], Stralauer Vorstadt (met Königsstadt) [8], Alexanderplatz - (Königsstadt en Alt-Berlin) [9], Spandauer Vorstadt [10] (met Scheunenviertel [10a]), Friedrich-Wilhelm-Stadt [11], Oranienburger Vorstadt [12], Rosenthaler Vorstadt [13]

Alt-Berlin is het gebied van de historische stad Berlijn, dat in de late middeleeuwen met de naburige stad Cölln samengroeide tot een dubbelstad. Uit deze dubbelstad ontwikkelde zich het huidige Berlijn.

Het gebied van het historische Alt-Berlin ligt tussen de Spree en het Stadtbahnviadukt, die in de jaren 1880 gebouwd werd op de vroegere vestingmuren. Naburige historische stadsdelen zijn Cölln en Neu-Cölln aan de overkant van de Spree en drie historische voorsteden van Alt-Berlin, Spandauer Vorstadt, Königsstadt en Stralauer Vorstadt.In de late middeleeuwen bestond Berlijn uit de stadsbuurten Marienviertel, Heilig-Geist-Viertel, Nikolaiviertel en Klosterviertel.