Atlantische Congotalen: verschil tussen versies

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
kGeen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 1: Regel 1:
De '''Atlantische Congotalen''' vormen veruit de grootste subgroep binnen de [[Niger-Congotalen]]. Kenmerkend aan al deze talen is het systeem van [[nominale klasse]]n. Atlantische Congotalen vallen verder hoofdzakelijk utiteen in [[Atlantische talen]] en [[Volta-Congotalen]]. Als overige subgroepen binnen de Niger-Congo-taalfamilie als geheel worden verder hoofdzakelijk de [[Kordofaanse talen]], [[Mandétalen]] en [[Ijoidtalen]] onderscheiden.
De '''Atlantische Congotalen''' vormen veruit de grootste subgroep binnen de [[Niger-Congotalen]]. Kenmerkend aan al deze talen is het systeem van [[nominale klasse]]n. Atlantische Congotalen vallen verder hoofdzakelijk uiteen in [[Atlantische talen]] en [[Volta-Congotalen]]. Als overige subgroepen binnen de Niger-Congo-taalfamilie als geheel worden verder hoofdzakelijk de [[Kordofaanse talen]], [[Mandétalen]] en [[Ijoidtalen]] onderscheiden.


[[Categorie: Niger-Congo-taalfamilie]]
[[Categorie: Niger-Congo-taalfamilie]]

Versie van 11 okt 2009 13:38

De Atlantische Congotalen vormen veruit de grootste subgroep binnen de Niger-Congotalen. Kenmerkend aan al deze talen is het systeem van nominale klassen. Atlantische Congotalen vallen verder hoofdzakelijk uiteen in Atlantische talen en Volta-Congotalen. Als overige subgroepen binnen de Niger-Congo-taalfamilie als geheel worden verder hoofdzakelijk de Kordofaanse talen, Mandétalen en Ijoidtalen onderscheiden.