Station Barneveld Noord: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
54 bytes toegevoegd ,  10 jaar geleden
geen bewerkingssamenvatting
(Linkfix ivm sjabloonnaamgeving met AWB)
Op 10 december 2006 werd het Kippenlijntje omgedoopt in de [[Valleilijn]]. De treindienst wordt sinds die datum door [[Connexxion]] verzorgd met elk half uur een trein naar [[station Ede-Wageningen|Ede-Wageningen]] en [[station Amersfoort|Amersfoort]]. Tussen Barneveld Centrum en Amersfoort rijden 2 keer per uur extra treinen waardoor een kwartierdienst ontstaat op dit traject.
 
Het station isligt ongunstig gelegen ten opzichte vannaast de spoorlijn Amersfoort-Apeldoorn. De Intercitytreinen op dat traject komen vlak langs Barneveld Noord, maar kunnen hier niet stoppen. Reizigers van [[Station Apeldoorn|Apeldoorn]] naar Barneveld Noord moeten omreizen via [[station Amersfoort|Amersfoort]], een omweg van 32 km, en die omweg moet ook betaald worden - zonder halte is er geen sprake van een financieel gunstig [[antennetraject]]. Voor de spoorwegen is het echter gunstigpraktisch dat er geen tussenstations zijn op het traject Amersfoort-Apeldoorn (alle overige haltes langs dit traject zijn opgeheven) zodat daar geen stoptreinen hoeven te rijden.
 
Verkeersgedeputeerde Marijke van Haaren van de provincie [[Gelderland]] heeft tijdens de opening van de [[Valleilijn]] op 9 december 2006 tegenover de [[Barneveldse Krant]] aangegeven dat een perron langs de lijn Amersfoort-Apeldoorn een reële optie is. Uiterlijk in 2015 zou alles rond moeten zijn om station Barneveld Noord met zo'n perron uit te breiden.
2.198

bewerkingen

Navigatiemenu