Derde Dierenbos: verschil tussen versies

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
k iw met AWB
lf
Regel 1: Regel 1:
'''Het Derde Dierenbos''' is een bos dat in de Nederlandse televisieserie [[Fabeltjeskrant]] werd gebruikt.
Het '''Derde Dierenbos''' is een bos dat in de Nederlandse televisieserie ''[[Fabeltjeskrant|De Fabeltjeskrant]]'' werd gebruikt.


Hiermee wordt feitelijk de [[derde wereld]] bedoeld. De term werd voor het eerst gebruikt in [[1985]] toen de Fabeltjeskrant werd gesponsord door de [[Novib]]. [[Lijst van personages uit de Fabeltjeskrant|Zaza Zebra]] is degene die afkomstig is uit het Derde Dierenbos.
Hiermee wordt feitelijk de [[derde wereld]] bedoeld. De term werd voor het eerst gebruikt in [[1985]] toen ''De Fabeltjeskrant'' werd gesponsord door de [[Novib]]. [[Zaza Zebra]] is degene die afkomstig is uit het Derde Dierenbos.


Andere termen zoals ''Verre Bos'', ''Buitenbos'' en ''Buitenste Buitenbos'' worden ook gebruikt, maar hier worden zeer waarschijnlijk de meer tropische en exotische bossen mee bedoeld in plaats van de armere gebieden waar de term ''Derde Dierenbos'' voor staat. Het zijn dan ook deze bossen waar [[Lijst van personages uit de Fabeltjeskrant|Chico Lama]] en [[Lijst van personages uit de Fabeltjeskrant|Mister Maraboe]] vandaan komen.
Andere termen zoals ''Verre Bos'', ''Buitenbos'' en ''Buitenste Buitenbos'' worden ook gebruikt, maar hier worden zeer waarschijnlijk de meer tropische en exotische bossen mee bedoeld in plaats van de armere gebieden waar de term ''Derde Dierenbos'' voor staat. Het zijn dan ook deze bossen waar [[Chico Lama]] en [[Mister Maraboe]] vandaan komen.


[[Categorie:Fabeltjeskrant]]
[[Categorie:Fabeltjeskrant]]

Versie van 12 nov 2009 18:29

Het Derde Dierenbos is een bos dat in de Nederlandse televisieserie De Fabeltjeskrant werd gebruikt.

Hiermee wordt feitelijk de derde wereld bedoeld. De term werd voor het eerst gebruikt in 1985 toen De Fabeltjeskrant werd gesponsord door de Novib. Zaza Zebra is degene die afkomstig is uit het Derde Dierenbos.

Andere termen zoals Verre Bos, Buitenbos en Buitenste Buitenbos worden ook gebruikt, maar hier worden zeer waarschijnlijk de meer tropische en exotische bossen mee bedoeld in plaats van de armere gebieden waar de term Derde Dierenbos voor staat. Het zijn dan ook deze bossen waar Chico Lama en Mister Maraboe vandaan komen.