Wikipedia:Verzoekpagina voor moderatoren/Artikel verplaatsen: verschil tussen versies

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
MrBlueSky (overleg | bijdragen)
→‎Verzoeken: 1x done: Kraltje
Pipobot (overleg | bijdragen)
Regel 16: Regel 16:




Vanaf de pagina "Meer van Bolsena" wordt verwezen naar de pagina "Bolsenameer". De Nederlandse naam is "Meer van Bolsena". De naam Bolsenameer is onjuist. = Verzoeken =
= Verzoeken =
== Nieuwe verzoeken ==
== Nieuwe verzoeken ==
*[[Lijst van niet bestaande dieren uit films]] in [[lijst van niet-bestaande dieren uit films]]: spelling. [[Gebruiker:Wikix|Wikix]] 1 dec 2009 13:08 (CET)
*[[Lijst van niet bestaande dieren uit films]] in [[lijst van niet-bestaande dieren uit films]]: spelling. [[Gebruiker:Wikix|Wikix]] 1 dec 2009 13:08 (CET)

Versie van 3 dec 2009 01:44


Verzoekpagina voor artikel-verplaatsingen
Klik hier om direct een verzoek tot verplaatsing te doen
Zie WP:AV
Zie WP:AVP
Zie WP:VPA
Zie WP:VPV
Zie WP:VP/AV
Iedereen kan hier een verzoek plaatsen om een artikel (d.w.z. geen afbeelding, bestand, categorie, gebruiker of sjabloon) van naam te veranderen als het artikel waarnaar verplaatst gaat worden, reeds bestaat.
Wanneer een verzoek behandeld is behoort het conform de uitslag verplaatst te worden naar het juiste deel van de pagina, zodat nieuwe verzoeken steeds gemakkelijk bovenaan te vinden zijn.
Na 48u mag een afgehandeld verzoek verwijderd worden. Onbehandelde verzoeken die ouder zijn dan een week kunnen ook verwijderd worden.
Vind je een artikel dat verplaatst moet worden naar een ander Wiki-project, dan kan dit gebeuren via de transwiki-weg. Een logboek van alle artikelen die verplaatst werden naar andere Wiki-projecten zijn te vinden in het Wikipedia:Transwiki log.
Gelieve te ondertekenen met 4 tildes (~~~~)



Vanaf de pagina "Meer van Bolsena" wordt verwezen naar de pagina "Bolsenameer". De Nederlandse naam is "Meer van Bolsena". De naam Bolsenameer is onjuist. = Verzoeken =

Nieuwe verzoeken

Alle databasesjablonen en externelinksjablonen krijgen het voorvoegsel Link, net als dat alle navigatiesjablonen beginnen met Navigatie, alle infobox-sjablonen beginnen met Infobox, Tabellen met Tabel, positiekaarten met Positiekaart, en zo hebben vrijwel alle sjablonen een voorvoegsel. Ik zag dat vanochtend dat een gebruiker de naamgeving gewijzigd had in een naam zonder het standaardvoorvoegsel, waarbij het op de vele honderden artikelen waar deze sjablonen gebruikt worden ook nog een foutmelding gaf. De situatie dus graag herstellen:

Ik heb op de overlegpagina van de gebruiker die deze sjablonen hernoemd heeft uitgelegd wat de achtergrond is van deze naamgeving, zodat deze begrijpt hoe en waarom de naamgeving van sjablonen tot stand kom.[1] Ter info: Voor de naamgeving van sjablonen voor databaselinks (zoals deze) wordt in principe de naam van de website gebruikt (ook al is die in het Engels) met alle hoofdletters op de bijbehorende plek, tenzij de naam letterlijk de domeinnaam is (dus bv met achtervoegsel .nl), dan wordt de naam volledig in onderkast geschreven, en in beide gevallen voorafgegaand door het voorvoegsel Link. Mijn verzoek dus in deze is het herstellen van deze drie sjablonen naar de goede naam. Alvast bedankt! Groetjes - Romaine (overleg) 1 dec 2009 12:56 (CET)[reageer]

Behandelde verzoeken

  1. De officiële benaming is, die tevens wordt gebruikt door de patiëntenorganisatie en door medici. De term syndroom van Marfan wordt nog wel gebruikt maar is feitelijk wel verouderd.
  2. Ook in het artikel zelf wordt de term marfansyndroom vaker gebruikt dan het 'syndroom van Marfan'. Het zou dus hoe dan ook logischer/consequenter zijn om te kiezen voor slechts één benaming in het artikel en de andere benaming slechts in de inleiding te noemen (of als redirect). Mvg, Msj 28 nov 2009 19:33 (CET)[reageer]