Binnenstad (Leeuwarden): verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
7 bytes toegevoegd ,  10 jaar geleden
|}
 
== Wonen ==
 
In de [[1970-1979|jaren zeventig]] zijn er enkele complexen met goedkope woningen gebouwd. Ook zijn er veel kleine woningen en kamers voor studenten. Daarentegen zijn er rond de eeuwwisseling luxere woningen gerealiseerd met bijv. privéparkeergelegenheid om aanbod te creëren voor de midden- en hoge inkomens.
 
De gemeente heeft zich gericht op het creëren van een aangenamere leefklimaat waarbij het winkelcentrum nieuw leven moet worden ingeblazen. Ook is er aandacht voor de historische kant van de [[gracht]]engordel met herinrichting met nieuwe straatstenen, restauratie van de [[kade]]s, boomaanplant en stadsbankjes.
 
De [[Prins Frederikkazerne]] gelegen op de Amelandsdwinger van de Leeuwarder binnenstad, werd in 1863 aan de oostzijde van de oude binnenstad gebouwd. Het is een vierkant gebouw opgetrokken in rode en gele baksteen. Nadat Defensie het gebouw verlaten had is in 1981 begonnen met de verbouwing. In het complex zijn 197 woningen tot stand gekomen voor één- en tweepersoonshuishoudens, woongroepen en mindervaliden. De kazerne is van buiten zoveel mogelijk in de oude staat gelaten, met iets meer glas in de pui. Van binnen zijn de gangen en trappen met rood en blauw opgevrolijkt. Momenteel wonen er in de kazerne voornamelijk studenten.
 
{{Navigatie wijken Leeuwarden}}
21

bewerkingen

Navigatiemenu