Mannheimer FC Phönix: verschil tussen versies

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Nieuwe pagina aangemaakt met '{{Infobox voetbalclub | clubnaam = Mannheimer FC Phönix| volledigenaam = Mannheimer Fussball Club Phönix 02 e.V.| bijnaam = - ...'
 
Regel 18: Regel 18:


==Geschiedenis==
==Geschiedenis==
De club werd opgericht in 1902 en speelde aanvankelijk in de competities van de [[Zuid-Duitse voetbalbond]] en was tot in de jaren twintig actief op het hoogste niveau. Daarna zakte de club weg naar de anonimiteit.
De club werd opgericht in 1902 en speelde aanvankelijk in de competities van de [[Zuid-Duitse voetbalbond]]. De club werd vicekampioen van Zuid-Duitsland in [[Zuid-Duits voetbalkampioenschap 1911/12|1911/12]] en was tot in de jaren twintig actief op het hoogste niveau. Daarna zakte de club weg naar de anonimiteit.


==Externe links==
==Externe links==

Versie van 25 mrt 2010 00:13

Mannheimer FC Phönix
Naam Mannheimer Fussball Club Phönix 02 e.V.
Bijnaam -
Thuis
Uit
Portaal  Portaalicoon   Voetbal

Mannheimer FC Phönix is een Duitse voetbalclub uit de stad Mannheim. Het is de oudste club van de stad, die nooit fusioneerde.

Geschiedenis

De club werd opgericht in 1902 en speelde aanvankelijk in de competities van de Zuid-Duitse voetbalbond. De club werd vicekampioen van Zuid-Duitsland in 1911/12 en was tot in de jaren twintig actief op het hoogste niveau. Daarna zakte de club weg naar de anonimiteit.

Externe links