Offa's Dyke Path: verschil tussen versies

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Piet.smulders (overleg | bijdragen)
Geen bewerkingssamenvatting
Piet.smulders (overleg | bijdragen)
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 21: Regel 21:
*[http://www.offasdyke.demon.co.uk/ The Offa's Dyke Association]
*[http://www.offasdyke.demon.co.uk/ The Offa's Dyke Association]
*[http://www.offas-dyke.co.uk/ Offa's Dyke]
*[http://www.offas-dyke.co.uk/ Offa's Dyke]
*[http://www.pietsmulders.nl/wales_offasdykepath.html/ Offa's Dyke Path (als aanvulling op onze 'encyclopedische' informatie).]
*[http://www.pietsmulders.nl/wales_offasdykepath.html/ Info Offa's Dyke Path (als aanvulling op onze 'encyclopedische' informatie).]


[[categorie: Wandelpad in Wales]]
[[categorie: Wandelpad in Wales]]

Versie van 15 apr 2010 11:54

Offa's Dyke Centrum

Het Offa's Dyke Path is een wandelpad dat is gelegen op de grens van Engeland en Wales, op of bij Offa's Dyke.

Het pad is totaal 283 kilometer (177 mile) lang en volgt zoveel mogelijk de Offa's Dyke, doch hiervan is het grootste gedeelte verdwenen. Sommige stukken zijn beschermd gebied en het wandelpad is er dan naast gelegen.

Vanuit het zuiden naar het noorden kunnen de volgende plaatsen worden aangedaan: Chepstow - Monmouth - Pandy - Hay-on-Wye - Kington - Knighton - Brompton Crossroads - Buttington Bridge - Llanymynech - Chirk Mill - Llandegla - Bodfari - Prestatyn.

Het Offa's Dyke centrum is gevestigd in Knighton. Betreft een moderne tentoonstellingsruimte waar van alles te vinden is over het pad, alsmede andere wandelpaden in Wales.

verkorte omschrijving

Het pad begint met het binnenrijden van Wales via de Severn Bridge (foto). Daarna door naar Chepstow (foto) het begin van de route. Voor het zoeken naar het begin van de route (foto) kom je bij de witte brug over de Wye (foto)en daar is het begin van de route. Vlak bij de Severn Bridge is een steen die het begin van de route markeert. Heel moeilijk te vinden maar op een eerste "verkenningsdag" is het de moeite waard om er even naar te zoeken. Bijna 300 kilometer verder naar het noorden van Wales is het einde van deze wandeltocht. Na de brug over de Wye gaat het verder het binnenland in in de richting van Monmouth.

Externe links