Leids Universiteits Fonds: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
11 bytes toegevoegd ,  11 jaar geleden
geen bewerkingssamenvatting
(Lay-out wijzigingen)
Voor studenten bestaat het LUF-studentlidmaatschap. Studenten betalen € 5,- aan het LUF, waarbij zij zelf aan kunnen geven naar welk doel dit geld gaat. Doelen voor dit geld zijn o.a. het Mandela Studie Fonds of de eigen studievereniging of studentenvereniging. Student-leden krijgen met hun LUF-pas korting bij bepaalde winkels in Leiden en krijgen gratis toegang tot het EL CID winterfeest.
 
==SubsidiesLUF-Commissies==
Van het kapitaal van het Leids Universiteits Fonds worden subsidies verstrekt aan medewerkers en wetenschappers verbonden aan de Universiteit Leiden, maar ook aan studenten en studentactiviteiten. Bij het Leids Universiteits Fonds zijn verschillende commissies actief met als doel het verlenen van subsidies.
 
===CASSA===
De Commissie Algemene Subsidies Studenten Activiteiten (CASSA) is een commissie die subsidies verleent voor algemene studentactiviteiten, zoals subsidies voor studentenverenigingen, studieverenigingen en disputen. Zo werd er onder andere al subsidie gegeven voor lustrumboeken, studiereizen, theatervoorstellingen en concerten. De leden van CASSA zijn allen studenten onder begeleiding van twee senior-leden en een voorzitter. Naast het verstrekken van subsidies organiseert CASSA ook het jaarlijkse Cleveringadebat, werft student-leden en representeert het LUF.
 
===CWB===
De Commissie Wetenschappelijke Bestedingen (CWB) is de commissie die aanvragen voor subsidies aan medewerkers en wetenschappers verbonden aan de Universiteit Leiden beoordeelt. Voorbeelden van subsidies die door de CWB verstrekt worden zijn onder andere deelname of organisatie van een congres voor wetenschappers, vergoeding van (een deel van) de kosten van de accommodatie of uitgaven voor een studiereis (phd studenten). De commissie bestaat uit hoogleraren van de verschillende Leidse faculteiten.
 
Het LUF beheert bovendien enkele fondsen op naam met een specifieke bestemming.
 
===LISF===
Studenten met een origineel idee of onderzoeksproject in het buitenland kunnen in aanmerking komen voor subsidie van het LUF Internationaal StudieFonds. Een goede motivatie en uitwerking zijn wel essentieel voor het verkrijgen van subsidie. Uitzonderlijk goede onderzoeksprojecten kunnen daarnaast nog in aanmerking komen voor de Janneke Fruin-Helb beurs.
 

Navigatiemenu