Draadloos opladen: verschil tussen versies

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Groepacht (overleg | bijdragen)
Geen bewerkingssamenvatting
Groepacht (overleg | bijdragen)
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 3: Regel 3:
== Geschiedenis ==
== Geschiedenis ==


Al in 1899 experimenteerde [[Nikola Tesla]] met draadloze elektriciteit. Hij verstuurde het over een afstand van 40 kilometer door de ether en liet er lampen mee branden. Na hem hebben vele mensen vooruitgang geboekt op dit domein, en begonnen bedrijven te werken aan een commercieel interessant product. In 2010 werd de eerste volledig draadloze televisie gedemonstreerd bij de [[CES]] (Consumer Electronics Show).
Al in 1899 experimenteerde [[Nikola Tesla]] met draadloze elektriciteit. Hij verstuurde het over een afstand van 40 kilometer door de ether en liet er lampen mee branden. Na hem hebben vele mensen vooruitgang geboekt op dit domein, en begonnen bedrijven te werken aan een commercieel interessant product. In 2010 werd de eerste volledig draadloze televisie gedemonstreerd bij de CES ([[Consumer Electronics Show]]).


== Toepassingen ==
== Toepassingen ==

Versie van 22 apr 2010 03:15

Draadloos opladen is een proces waarbij een elektrisch voorwerp wordt opgeladen zonder gebruik van draden. Dit wordt mogelijk gemaakt via inductie. Hiervoor is echter wel een speciale batterij nodig, die in staat is energie vanuit de lucht te ontvangen.

Geschiedenis

Al in 1899 experimenteerde Nikola Tesla met draadloze elektriciteit. Hij verstuurde het over een afstand van 40 kilometer door de ether en liet er lampen mee branden. Na hem hebben vele mensen vooruitgang geboekt op dit domein, en begonnen bedrijven te werken aan een commercieel interessant product. In 2010 werd de eerste volledig draadloze televisie gedemonstreerd bij de CES (Consumer Electronics Show).

Toepassingen

Draadloos opladen kan alle kabels in huis doen verdwijnen. Men kan er echter ook rijdende elektrische auto's mee opladen, en alle passagiers in een trein voorzien van elektriciteit voor hun gsm, laptop, ...

Toekomst

Hoewel commerciele producten momenteel gebruik maken van een mat waarop je je apparaten legt, zoals de PowerMat, ziet het ernaar uit dat men binnekort vanop grotere afstanden zal kunnen opladen. Zo zullen ook televisies en grotere apparaten geen draad meer moeten gebruiken.

Externe Links

- Draadloos opladen
- Draadloos opladen met de PowerMat