Hedon (poppodium): verschil tussen versies

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
toekomstmuziek verwijderd
wiki: neutraler min NE en pov info
Regel 3: Regel 3:
'''Hedon''' is een poppodium in [[Zwolle|Zwolle]].
'''Hedon''' is een poppodium in [[Zwolle|Zwolle]].


Hedon bestaat vanaf [[1973]] en is sinds [[1996]] gehuisvest in [[De Branie]]. Het poppodium heeft de beschikking over een middelgrote concertzaal met een capaciteit van 500 bezoekers, een foyer, twee bars en een grote en kleine kleedkamer. Per jaar vinden er ongeveer 150 activiteiten plaats in Hedon. Op basis van onder aandere het aantal activiteiten en de capaciteit heeft [[Muziek Centrum Nederland]] (MCN) (voorheen het Nationaal Popinstituut) het podium de titel van A-podia gegeven. In [[2005]] werd Hedon door de VNP (Vereniging Nederlandse Poppodia) uitgeroepen tot "Beste Poppodium".{{feit}}
Hedon bestaat vanaf [[1973]] en is sinds [[1996]] gehuisvest in [[De Branie]], aan de Burgemeester Drijbersingel,
net iets buiten de binnenstad van [[Zwolle|Zwolle]].Het poppodium heeft de beschikking over een middelgrote concertzaal met een capaciteit van 500 bezoekers, een foyer, twee bars en een grote en kleine kleedkamer. Per jaar vinden er ongeveer 150 activiteiten plaats in Hedon. Op basis van o.a. het aantal activiteiten en de capaciteit heeft [[Muziek Centrum Nederland]] (MCN) (voorheen het Nationaal Popinstituut) het podium de titel van A-podia gegeven.

In [[2005]] werd Hedon door de VNP (Vereniging Nederlandse Poppodia) uitgeroepen tot "Beste Poppodium".

==Een breed aanbod==
Poppodium Hedon streeft naar een zo’n groot mogelijke diversiteit in haar aanbod van culturele activiteiten om zo cultuurparticipatie en cultuurbeleving, onder met name jongeren en jong-volwassenen, te bevorderen. Naast de uiteenlopende concerten die het podia organiseert, van blues en jazz ([[Brainbox]], [[Jan Akkerman]]) tot hip-hop (waaronder [[Xzibit]] en [[Method Man]]) en van de singer-songwriter tot rock ([[Triggerfinger (band)|Triggerfinger]], [[Moke]]) en metal ([[Epica (band)|Epica]], [[Cannibal Corpse]]) tot Nederlandstalig ([[Guus Meeuwis]]), heeft Hedon een aantal concepten ontwikkeld. Hierbij kan gedacht worden aan het jongerenconcept Check This, waarbij jongeren vanaf 14 jaar voor een zachte prijs nationaal bekende artiesten kunnen zien optreden; Eetcafé The Melting Pot waar gasten elke week terecht kunnen voor een drie-gangen-dagmenu met muziek van een huisdj; het gratis concept Hedon Presents (in samenwerking met Provincie Overijssel); diverse terugkerende dance-evenementen als Mantis (Hard-techno), Blizzurd (Dubstep), Deep (Deephouse/Techhouse) en Stamppasta (Breakcore/Tekno). Naast de eigen producties werkt het poppodium mee aan Rondje Kunst (gericht op middelbare scholieren in het kader van CKV), de Doorbraak (talentenjacht voor opkomend talent uit de provincie Overijssel) en stelt zij haar zaal beschikbaar voor verhuur.

In het kader van Check This kwamen artiesten als [[Ali B]], [[Dio (rapper)|Dio]], de [[De Jeugd van Tegenwoordig (groep)|Jeugd Van Tegenwoordig]], [[Sanne Hans|Miss Montreal]] en [[Rock Nation|Stereo]] al naar het poppodium.


==Externe link==
==Externe link==

Versie van 9 jul 2010 10:33

De ingang van Hedon

Hedon is een poppodium in Zwolle.

Hedon bestaat vanaf 1973 en is sinds 1996 gehuisvest in De Branie. Het poppodium heeft de beschikking over een middelgrote concertzaal met een capaciteit van 500 bezoekers, een foyer, twee bars en een grote en kleine kleedkamer. Per jaar vinden er ongeveer 150 activiteiten plaats in Hedon. Op basis van onder aandere het aantal activiteiten en de capaciteit heeft Muziek Centrum Nederland (MCN) (voorheen het Nationaal Popinstituut) het podium de titel van A-podia gegeven. In 2005 werd Hedon door de VNP (Vereniging Nederlandse Poppodia) uitgeroepen tot "Beste Poppodium".[bron?]

Externe link