Sjabloon:Uitgelicht 7 september: verschil tussen versies

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Wikix-oud (overleg | bijdragen)
kGeen bewerkingssamenvatting
"hoofdzakelijk" is dubbelzinnig
Regel 1: Regel 1:
{{Hoofdpagina/Afbeelding|Flag of Brazil.svg}}
{{Hoofdpagina/Afbeelding|Flag of Brazil.svg}}
'''Brazilië''' (officieel de ''Federale Republiek Brazilië'') is met zijn 8,5 miljoen vierkante kilometer het grootste land van Zuid-Amerika (het beslaat bijna de helft van dit continent) en het op vier na grootste ter wereld. Op [[7 september]] [[1822]] werd Brazilië een onafhankelijk keizerrijk.
'''Brazilië''' (officieel de ''Federale Republiek Brazilië'') is met zijn 8,5 miljoen vierkante kilometer het grootste land van Zuid-Amerika (het beslaat bijna de helft van dit continent) en het op vier na grootste ter wereld. Op [[7 september]] [[1822]] werd Brazilië een onafhankelijk keizerrijk, in 1889 een republiek.


Een van de bekendste laaglanden ter wereld is het [[Amazonebekken]] in het noordwesten. Hier bevindt zich hoofdzakelijk het bedreigde [[Amazoneregenwoud]] en de op een na langste rivier van de wereld, de [[Amazone (rivier)|Amazone]]. ''([[Brazilië|Lees verder]])''<noinclude>
Een van de bekendste laaglanden ter wereld is het [[Amazonebekken]] in het noordwesten. Hier bevindt zich het bedreigde [[Amazoneregenwoud]] en de op een na langste rivier van de wereld, de [[Amazone (rivier)|Amazone]]. ''([[Brazilië|Lees verder]])''<noinclude>


<!--'''Sjabloon:Uitgelicht 7 september'''-->
<!--'''Sjabloon:Uitgelicht 7 september'''-->

Versie van 15 aug 2010 14:05

Afbeelding Brazilië (officieel de Federale Republiek Brazilië) is met zijn 8,5 miljoen vierkante kilometer het grootste land van Zuid-Amerika (het beslaat bijna de helft van dit continent) en het op vier na grootste ter wereld. Op 7 september 1822 werd Brazilië een onafhankelijk keizerrijk, in 1889 een republiek.

Een van de bekendste laaglanden ter wereld is het Amazonebekken in het noordwesten. Hier bevindt zich het bedreigde Amazoneregenwoud en de op een na langste rivier van de wereld, de Amazone. (Lees verder)

Sjabloon:Navigatie uitgelicht september