Jef Turf: verschil tussen versies

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Geen bewerkingssamenvatting
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 1: Regel 1:
Jef Turf (Mechelen, 1932) is een links-flamingant. In 1963 werd hij lid van de [[Kommunistische Partij België]] en werd er later Vlaams voorzitter en politiek directeur van [[De Rode Vaan]]. Later kwam hij in conflict met de leiding van de KP, waarna zijn ontslag volgde. Hij gaf de basis aan het [[Frans Masereelfonds]] en het [[Vlaams Marxistisch Tijdschrift]]. Later werd hij journalist voor het [[Persagentschap Belga]]. Hij is één van de leden van de ''[[gravensteengroep]]'' en de denktank ''[[Res Publica (denkgroep)|Res Publica]]''.
Jef Turf (Mechelen, 1932) is een links-flamingant. In 1963 werd hij lid van de [[Kommunistische Partij van België]] en werd er later Vlaams voorzitter en politiek directeur van [[De Rode Vaan]]. Later kwam hij in conflict met de leiding van de KP, waarna zijn ontslag volgde. Hij gaf de basis aan het [[Frans Masereelfonds]] en het [[Vlaams Marxistisch Tijdschrift]]. Later werd hij journalist voor het [[Persagentschap Belga]]. Hij is één van de leden van de ''[[gravensteengroep]]'' en de denktank ''[[Res Publica (denkgroep)|Res Publica]]''.


==Referenties==
==Referenties==

Versie van 31 aug 2010 13:27

Jef Turf (Mechelen, 1932) is een links-flamingant. In 1963 werd hij lid van de Kommunistische Partij van België en werd er later Vlaams voorzitter en politiek directeur van De Rode Vaan. Later kwam hij in conflict met de leiding van de KP, waarna zijn ontslag volgde. Hij gaf de basis aan het Frans Masereelfonds en het Vlaams Marxistisch Tijdschrift. Later werd hij journalist voor het Persagentschap Belga. Hij is één van de leden van de gravensteengroep en de denktank Res Publica.

Referenties