Darwin-Wallace Medal: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
63 bytes verwijderd ,  11 jaar geleden
-redundante zin
(Diversen)
(-redundante zin)
De '''Darwin-Wallace Medal''' is een wetenschappelijke [[onderscheiding]] die de [[Linnean Society of London]] toekent voor 'grote vorderingen in de [[evolutiebiologie]].
 
De prijs werd toegekend in 1908, 1958 en 2008 ter ere van de vijftigste, de honderdste en de honderdvijftigste verjaardag van de presentatie op 1 juli 1858 van ''On the Tendency of Species to form Varieties; and on the Perpetuation of Varieties and Species by Natural Means of Selection'', een gezamenlijke tekst van de evolutiebiologen [[Charles Darwin]] en [[Alfred Russel Wallace]]. De twee biologen waren zelf niet aanwezig bij de presentatie.
 
In 2008 werd besloten dat de onderscheiding vanaf 2010 elk jaar zal worden toegekend vanwege het belang van onderzoek op het gebied van de evolutiebiologie. De medaille heeft een zijdelings profiel van het gezicht van Darwin aan de ene zijde en een frontaal profiel van het gezicht van Wallace aan de andere zijde. Aan beide zijden staat bij de randen de inscriptie 'LINN. SOC. LOND. 1858 – 1908'.
12.292

bewerkingen

Navigatiemenu