Geonosis: verschil tussen versies

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Luckas-bot (overleg | bijdragen)
k robot Erbij: hu:Geonosis
MastiBot (overleg | bijdragen)
Regel 29: Regel 29:
[[sr:Геонозис]]
[[sr:Геонозис]]
[[sv:Lista över platser i Star Wars#Geonosis]]
[[sv:Lista över platser i Star Wars#Geonosis]]
[[th:จีโอโนซิส]]

Versie van 27 sep 2010 04:35

Geonosis is een fictieve planeet uit de Star Wars-filmserie. De film Star Wars: Episode II: Attack of the Clones vindt voor een groot deel plaats op deze planeet.

Geonosis is een rode planeet met een tweetal ringen van asteroïden, op ongeveer een parsec afstand van de planeet Tatooine. Het is een ruige planeet van bergen en ravijnen. De planeet heeft zijn eigen intelligente ras, de Geonosians. Dit zijn strijdlustige wezens die onder de grond leven. Hier hebben zij zowel hun woningen als hun industrie. Ze hebben hier onder meer een fabriek waar ze battle droids (vechtrobots) maken voor de Techno Union.

Op deze planeet starten in feite de Kloonoorlogen, wanneer Obi-Wan Kenobi hier terecht komt nadat hij Jango Fett en zijn zoon Boba Fett is gevolgd vanaf de planeet Kamino. In zijn zoektocht naar de premiejager ontdekt Obi-Wan een vergadering van de Confederatie van Onafhankelijke Stelsels.

Het is hier dat de Jedi het conflict aangaat met Graaf Dooku en zijn confederatie van de Trade Federation, Commerce Guild, Techno Union, Corporate Alliance, Intergalactic Banking Clan en nog een aantal op geld en macht beluste partijen. De op deze planeet uitgevochten slag tussen de Jedi en de Clone Troopers van de Galactische Republiek aan de ene kant en de Battle Droids van Graaf Dooku aan de andere kant loopt uit op een overwinning voor de Galactische Republiek.

Op deze planeet is ook de Arena of Death waar Obi-Wan Kenobi, Anakin Skywalker en Padmé Amidala, zonder succes, ter dood gebracht zouden worden.

Geonosis is een locatie in een reeks Star Wars-computerspellen, waaronder Star Wars: Battlefront (deel 1 en 2), Star Wars: Empire at War en Star Wars: Republic Commando. Het is ook een locatie in Star Tours, een Star Wars-attractie in een aantal Disneyland-parken, waaronder Disneyland Parijs.