Kamervragen: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Geen verandering in de grootte ,  10 jaar geleden
Vergelijk bijv. Kamervergadering (http://woordenlijst.org/zoek/?q=Kamervergadering) en zie uw gedrukte Groene Boekje voor Kamervraag. Niet omgespeld sinds 1995: http://woordenlijst.org/omspeller/
k (Beetje overdreven Versie 23087520 van ErikvanB (overleg) ongedaan gemaakt.)
(Vergelijk bijv. Kamervergadering (http://woordenlijst.org/zoek/?q=Kamervergadering) en zie uw gedrukte Groene Boekje voor Kamervraag. Niet omgespeld sinds 1995: http://woordenlijst.org/omspeller/)
Een '''kamervraagKamervraag''' is in de (Nederlandse) [[politiek]] een vraag die gesteld wordt door een lid van de [[Eerste Kamer]] of [[Tweede Kamer]] aan de [[regering]]. Kamervragen en antwoorden worden gepubliceerd als "Aanhangsels van de [[Handelingen van de Eerste en Tweede Kamer der Staten-Generaal|Handelingen]]".
 
Het is één van de meest gebruikte middelen om de regering te controleren, en moeten binnen een termijn van drie weken worden beantwoord door de betreffende [[minister]]. Soms komt de minister eerst met een "mededeling" dat het wat langer duurt.
 
In 2004 werden er 2067 kamervragenKamervragen gesteld, in 2003 1876 vragen. Het jaar 1996 staat te boek als het recordjaar met 3045 vragen.
 
==Trivia==
Volgens [[LPF]]-kamerlidKamerlid [[Joost Eerdmans]] was de opvallendste kamervraagKamervraag in [[2004]] die over een tenenlikker in Rotterdam. Eerdmans stelde tevens de vraag wat een kamervraagKamervraag kost. Volgens minister [[Johan Remkes]] 1750 euro per vraag. Alle kamervragenKamervragen van 2004 kostten de Staat dus 3,6 miljoen euro.
 
==Externe links==
*[http://ikregeer.nl/ ikregeer.nl], bevat alle kamervragenKamervragen vanaf 1 januari 1995.
*[http://www.statengeneraaldigitaal.nl/ www.statengeneraaldigitaal.nl], bevat kamervragenKamervragen tot aan 1 januari 1995.
 
{{bron|bronvermelding=
493.918

bewerkingen

Navigatiemenu