Nieuw-Ginneken: verschil tussen versies

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Daniels (overleg | bijdragen)
Geen bewerkingssamenvatting
Daniels (overleg | bijdragen)
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 1: Regel 1:
'''Nieuw-Ginneken''' is een voormalige gemeente in de provincie [[Noord-Brabant]].
'''Nieuw-Ginneken''' is een voormalige gemeente in de provincie [[Noord-Brabant]].


De gemeente is gevormd in 1942 uit het grootste deel van de toen opgeheven gemeente [[Ginneken en Bavel]]. Het gemeentehuis stond in [[Ulvenhout]] In 1997 is de gemeente opgeheven, het deel ten noorden van de snelweg [[Rijksweg 58|A58]] is overgegaan naar de gemeente [[Breda]] (met de dorpen [[Bavel]] en Ulvenhout), het overige deel (met de dorpen [[Galder]] en [[Strijbeek]]), en een klein stukje van Ulvenhout naar de gemeente [[Alphen-Chaam]].
De gemeente is gevormd in 1942 uit het grootste deel van de toen opgeheven gemeente [[Ginneken en Bavel]]. Het gemeentehuis stond in [[Ulvenhout]]. In 1997 is de gemeente opgeheven, het deel ten noorden van de snelweg [[Rijksweg 58|A58]] is overgegaan naar de gemeente [[Breda]] (met de dorpen [[Bavel]] en Ulvenhout), het overige deel (met de dorpen [[Galder]] en [[Strijbeek]]), en een klein stukje van Ulvenhout naar de gemeente [[Alphen-Chaam]].


{{Navigatie gemeente Alphen-Chaam}}
{{Navigatie gemeente Alphen-Chaam}}

Versie van 6 nov 2010 23:14

Nieuw-Ginneken is een voormalige gemeente in de provincie Noord-Brabant.

De gemeente is gevormd in 1942 uit het grootste deel van de toen opgeheven gemeente Ginneken en Bavel. Het gemeentehuis stond in Ulvenhout. In 1997 is de gemeente opgeheven, het deel ten noorden van de snelweg A58 is overgegaan naar de gemeente Breda (met de dorpen Bavel en Ulvenhout), het overige deel (met de dorpen Galder en Strijbeek), en een klein stukje van Ulvenhout naar de gemeente Alphen-Chaam.