Moppersmurf: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
326 bytes verwijderd ,  10 jaar geleden
triviastukjes niet relevant hier + andere
(triviastukjes niet relevant hier + andere)
'''Moppersmurf''' is een [[De Smurfen|smurfSmurf]] die veel moppert.
 
In het album ''[[De zwarte Smurfen]]'' werd een smurf geïnfecteerd met een boosaardig virus doordat hij werd gestoken door een boze bzz-vlieg en zodoende een zwarte smurf werd; deze smurf beet andere smurfenSmurfen in de staart die ook in zwarte smurfenSmurfen werden veranderd. De gezonde blauwe Smurfen weten dankzij Grote Smurfs geneesmiddel het hoofd boven water te houden.
Echter, dezeDeze gebeurtenis was echter niet zonder gevolgen, want in het begin van album 3, ''[[De Smurfin]]'', leunt een smurfSmurf gedeprimeerd tegen een paddenstoelenhuisje, onwillig om mee te smurfballenSmurfballen, picknicken of om het even wat leuks te doen. Het blijkt dat deze smurfSmurf - in album 2 nog simpelweg ''Knorrige smurf'' genoemd - diegene was die oorspronkelijk was gestoken door de bzz-vlieg; het boosaardig virus dat het hele album in zijn bloed zat mocht dan uitgewerkt zijn, de smurfSmurf heeft er wel een mopperig karakter aan overgehouden. Dit wordt getypeerd door zijn herhaaldelijk blijk van afkeer van talloze dingen in een plotseling intredend negatief affect ('Ik haat dit', 'ik hou niet van dat', 'ik heb een hekel aan die' etc.).
Gelukkig weten de gezonde blauwe smurfen dankzij Grote Smurfs geneesmiddel het hoofd boven water te houden.
Echter, deze gebeurtenis was niet zonder gevolgen, want in het begin van album 3, ''[[De Smurfin]]'', leunt een smurf gedeprimeerd tegen een paddenstoelenhuisje, onwillig om mee te smurfballen, picknicken of om het even wat leuks te doen. Het blijkt dat deze smurf - in album 2 nog simpelweg ''Knorrige smurf'' genoemd - diegene was die oorspronkelijk was gestoken door de bzz-vlieg; het boosaardig virus dat het hele album in zijn bloed zat mocht dan uitgewerkt zijn, de smurf heeft er wel een mopperig karakter aan overgehouden. Dit wordt getypeerd door zijn herhaaldelijk blijk van afkeer van talloze dingen in een plotseling intredend negatief affect ('Ik haat dit, ik hou niet van dat, ik heb een hekel aan die etc.).
 
Toch blijkt dat Moppersmurf best in staat is om ook lief te hebben zoals blijkt in de televisie-aflevering 'De Smurfin'.
Ook in de televisie-aflevering ''[[De Babysmurf|Eens met blauwe maan]]'' (over de komst van de [[Babysmurf]]) speelt hij echter alleen met Babysmurf wanneer hij er zeker van is dat niemand kijkt en krijgt zo een bijzondere band met Babysmurf.
Die aflevering wordt besloten met de zin 'Ik haat luiers verwisselen, maar ik hou van Babysmurf'.
Hoewel de [[Smurfin]] en de [[Babysmurf]] Moppersmurf schijnen te kunnen bekoren, loopt hij nog in de meeste gevallen liever koppig weg van het smurfendorp,Smurfendorp dan hieraan uiting te geven.
 
==Moppersmurf in andere talen==
*[[Hebreeuws]]: Ragzani (רגזני)
 
==TriviaReclame==
*De geliefde uitspraak van de Moppersmurf in de tv-reeks is "Ik háát ...". Deze uitspraak werd in een reclamecampagne van [[Volkswagen]] gebruikt. In de strips zegt hij echter eerder "ik hou niet van"...
*In de Amerikaanse tekenfilmserie van de Smurfen werd het verhaal ''De Zwarte Smurfen'' hernoemd naar ''De Paarse Smurfen''. Dit om de gekleurde bevolking in Amerika niet voor het hoofd te stoten.
*Moppersmurf vertoont een opvallende karaktergelijkenis met de dwerg 'Grumpy' uit de Walt Disney bewerking van Sneeuwwitje.
 
{{Navigatie personages uit De Smurfen}}
125.823

bewerkingen

Navigatiemenu