Grote nutteloze werken: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
337 bytes toegevoegd ,  10 jaar geleden
*Het 2,5 km lange [[Doeldok]] op de linkeroever van de [[Haven van Antwerpen|haven van Antwerpen]]. Nooit gebruikt omdat de kademuren schuin verlopen. Dit was zo gebouwd omdat men van plan was het dok uitsluitend voor overslag van petrochemie via pijpleidingen te gebruiken. De kademuren rechtzetten kostte meer dan een nieuw dok graven, dus is voor het laatste gekozen. Het [[Deurganckdok]] is er dus gekomen vanwege het Doeldok, dat nu dichtgestort wordt en een industrieterrein zal vormen.
*Een brug te [[Herzele (België)|Herzele]], gebouwd in 1995 en voorzien op het nieuwe tracé van de N42 dat echter nog steeds niet aangelegd is. Tot op vandaag loopt alleen over de brug een weg.
*Een dubbel viaduct nabij [[Sint-Truiden]] over de N722 (Hasseltsesteenweg) is ooit gebouwd voor een verlengde N718. Deze is er echter nooit gekomen en maar een van de twee viaducten is in gebruik. Tevens is deze N718 over een lengte van een halve kilometer uitgevoerd als autosnelweg, iets wat ook als kleine GTI kan worden bestempeld.
 
====Functioneerde niet maar heeft nu een nieuwe nuttige bestemming====
Anonieme gebruiker

Navigatiemenu