Joseph Finder: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
2 bytes verwijderd ,  10 jaar geleden
k
genitief
k (→‎Bibliografie: Bedrijfsongeval (boek))
k (genitief)
==Biografie==
===Jeugd===
Finder'sFinders werk wordt beïnvloed door zijn achtergrond als een wereldreiziger, Rusland-kenner en gedegen researcher. Het grootste gedeelte van zijn jeugd groeide hij op in [[Afghanistan]] en de [[Filipijnen]], voordat zijn familie terugkeerde naar de Verenigde Staten waar hij uiteindelijk naar de Shaker High School ging.
 
Hij verdiepte zich in meerdere [[Rusland|Russische]] studies op de [[Yale-universiteit]] waar hij ''[[cum laude|summa cum laude]]'' slaagde. Hij ontving een [[master]] van het [[Harvard-universiteit|Harvard]] Russian Reseacrh Center in 1984, en gaf later les aan de Harvard faculteit.
Zijn eerste roman, ''De Moskou Club'', verscheen in 1991 en stelde een [[staatsgreep]] voor van de [[KGB]] tegen Sovjet-leider [[Michail Gorbatsjov]]. Zes maanden na de publicatie van het boek, vond dit ook daadwerkelijk plaats. Uiteindelijk werd het boek in dertig landen verkocht en werd het in Europa een [[bestseller]].
 
Finder'sFinders tweede roman, ''Het Orakel Project'' uit 1994 over de ontmaskering van een spion in de hoogste rang van de [[CIA]], verscheen enkele dagen voor de ontmaskering van de CIA-spion [[Aldrich Ames]]. ''Het Uur Nul'' in 1996 was het eerste boek ooit geschreven met de officiële samenwerking van zowel de CIA als de FBI.
 
''Paranoia'' uit 2004 was de bestseller van de ''[[New York Times]]'' in zowel hardcover als papaerback, net als ''Bedrijfsongeval'' in 2005. Ook in Nederland werden deze boeken goed ontvangen. ''Killersinstinct'' vervolgens, verscheen in mei 2006 en stond op de 15e plaats in de lijst van bestsellers van de ''New York Times''.

Navigatiemenu