Algemeen Ereteken (Pruisen): verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
15 bytes toegevoegd ,  10 jaar geleden
link van dp naar juiste pagina, replaced: zinkzink met AWB
(link van dp naar juiste pagina, replaced: zinkzink met AWB)
 
Over het algemeen zijn kruisen bij de Europese orden en onderscheidingen meer in aanzien dan medailles. Dat is bij dit Pruisische Algemene Ereteken ook het geval. Men hoefde de IIe klasse niet te dragen om de Ie Klasse te verwerven en zij die beide onderscheidingen bezaten droegen beide versierselen op hun linkerborst waarbij de Ie Klasse traditiegetrouw het dichtst bij het hart werd gedragen. Het Ereteken werd niet aan dames toegekend, de Pruisen kenden voor dames speciale damesorden en medailles die voor dames waren ingesteld.
De medailles die samen het Algemene Ereteken vormen werden eenvoudig uitgevoerd; in plaats van een bevestiging met een kogel en een losse ring werd een aan de medaille gesoldeerde ring van het toepasselijke materiaal, [[goud]], [[zilver]], [[brons]] of [[zink (element)|zink]] gebruikt.
 
Op de ring zijn sinds 1851 ook kleine medaillons met de getallen "50", "60", "65", en "70" aangebracht. Deze getallen staan voor jubilea waarbij een kruis voor zoveel dienstjaren werd uitgereikt. Dergelijke jubileumsgetallen zijn bij Duitse onderscheidingen, maar vooral in Pruisen, niet ongebruikelijk.
100.064

bewerkingen

Navigatiemenu