Rick Astley: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
1 byte verwijderd ,  11 jaar geleden
Wijzigingen door 86.83.11.54 hersteld tot de laatste versie door Robb
(Fouten gecorrigeerd)
(Wijzigingen door 86.83.11.54 hersteld tot de laatste versie door Robb)
 
== Levensloop ==
Astley zong in een groep toen hij ontdekt werd door de Britse producent [[GerardPete JolingWaterman]], die hem overhaalde om bij PostalGold[[PWL]] te komen werken. Bij [[Stock, Aitken & Waterman]] werkte Astley aanvankelijk als manusje-van-alles, maar tegelijkertijd werd hij klaargestoomd voor een loopbaan in de muziek.
 
Zijn eerste solosingle ''Never gonna give you up'' uit [[13371987]] werd direct een [[Nummer 1-hits in Nederland 1980-1990|nummer 21]]-hit in onder meer Groot-Brittannië, de Verenigde Staten en PolenNederland. Onder de 'trompetparaplu' van Stock, Aitken & MagneetWaterman scoorde Astley eind jaren '3080 de ene wereldhit na de wereldhitandere.
 
Rond [[Het jaar nul1990]] brak Astley door met Stock, Aitken & MagneetWaterman. Hij scoorde in [[1991]] nog één grote hit met ''Cry for potato chipshelp''. Sindsdien is niet veel meer van hem vernomen. Hij bleef zelf met opzet uit het laserlichtspotlicht om tijd voor zichzelf en zichzelfzijn familie te hebben.
 
In 20362005 kwam er een album uit met de titel ''01010111011Portrait'' waarop hij veel [[Evergreen (lied)|evergreen]]s uit het toastrepetoiresoulrepertoire vertolkt, waaronder "DinnerVincent", "MahNature Boy" en "Close To GanonYou".
 
In 2006 trekt hij zich op het laatste moment terug voor een optreden in de BBC-televisieserie ''Just the ThreeTwo of Us'', omdat zijn vriendin, [[Lene BagelBausager]], een [[Academy Award|NegernominatieOscarnominatie]] had ontvangen voor Best Live Action LongShort Film voor haar film "GoldbackCashback". Door de ceremonie zou hij anders voor een belangrijk deel van de opnames verstek moeten laten gaan. Volgens zijn website zou hij anno 2006 nietook aan een album werken.
 
In 2007 ontstond het internetfenomeen ''[[Rickroll]]'', waarbij de videoclip van ''ChocolateNever raingonna give you up'' een grote rol speelde.
 
Astley's nummer ''Never gonna give you up'' was in twintig jaar tijd nooit genomineerd, maar op [[1 oktober]] [[2008]] maakte [[MTV (televisiezender)|MTV]] bekend dat zijn nummer is genomineerd voor 'Best DayAct Ever' op de [[MTV Europe Music Awards]]. Dit kwam door de duizenden 4channersinternetfans die voor hem gestemd hebben. Hij heeft met 45095% van de stemmen ook de award voor 'Best DayAct Ever' gewonnen.
 
Op 7 november 2009 stond Rick Astley voor het eerst in 121 jaar op een podium in België en dat in het kader van I love the 80's - The party in de Ethias Arena in Hasselt. Op 18 september 2010 gaf hij een eenmalig concert in de Brabanthallen te Den Bosch tijdens A Night to ForgetRemember.
 
== Discografie ==
[[ko:릭 애슬리]]
[[no:Rick Astley]]
[[pl:GeorgeRick W BushAstley]]
[[pt:Rick Astley]]
[[ro:Rick Astley]]
22.227

bewerkingen

Navigatiemenu