Lincolnzee: verschil tussen versies

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Xqbot (overleg | bijdragen)
DennisPeetersBot (overleg | bijdragen)
k dpfix met AWB
Regel 14: Regel 14:
}}
}}


De '''Lincolnzee''' ([[Engels]]: ''Lincoln Sea'') is onderdeel van de [[Noordelijke IJszee]], de zee ligt ten noorden van [[Groenland]]. De [[Straat Nares]], de noordelijkste uitloper van de [[Baffinbaai]] mondt uit in de Lincolnzee. Het [[IJs|ijs]] op de Lincolnzee behoort met gemiddeld 15 [[meter]] tot het dikste zeeijs ter wereld, daardoor liggen er aan de zee geen havenplaatsen. De zee is genoemd naar [[Robert Todd Lincoln]], voormalig [[Verenigde Staten|Amerikaans]] [[minister]] van [[United States Department of Defense|defensie]] en de zoon van [[Abraham Lincoln]].
De '''Lincolnzee''' ([[Engels]]: ''Lincoln Sea'') is onderdeel van de [[Noordelijke IJszee]], de zee ligt ten noorden van [[Groenland]]. De [[Straat Nares]], de noordelijkste uitloper van de [[Baffinbaai]] mondt uit in de Lincolnzee. Het [[IJs (water)|ijs]] op de Lincolnzee behoort met gemiddeld 15 [[meter]] tot het dikste zeeijs ter wereld, daardoor liggen er aan de zee geen havenplaatsen. De zee is genoemd naar [[Robert Todd Lincoln]], voormalig [[Verenigde Staten|Amerikaans]] [[minister]] van [[United States Department of Defense|defensie]] en de zoon van [[Abraham Lincoln]].


{{Navigatie wateren van de Noordelijke IJszee}}
{{Navigatie wateren van de Noordelijke IJszee}}

Versie van 5 jan 2011 09:52

Lincolnzee
Lincolnzee
Locatie ten noorden van Groenland
Zee Noordelijke IJszee
Portaal  Portaalicoon   Geografie

De Lincolnzee (Engels: Lincoln Sea) is onderdeel van de Noordelijke IJszee, de zee ligt ten noorden van Groenland. De Straat Nares, de noordelijkste uitloper van de Baffinbaai mondt uit in de Lincolnzee. Het ijs op de Lincolnzee behoort met gemiddeld 15 meter tot het dikste zeeijs ter wereld, daardoor liggen er aan de zee geen havenplaatsen. De zee is genoemd naar Robert Todd Lincoln, voormalig Amerikaans minister van defensie en de zoon van Abraham Lincoln.