De Heeg: verschil tussen versies

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Alankomaat (overleg | bijdragen)
update inwoneraantal op basis van interactieve kaart op www.maastricht.nl
Linkfix, geen link naar dp’s, help mee!!
Regel 14: Regel 14:


==Ligging en Geschiedenis==
==Ligging en Geschiedenis==
De Heeg grenst in het westen aan de wijk [[Randwyck]], in het noorden aan de wijk [[Heer (Maastricht)|Heer]], in het noord-oosten aan de wijk [[Vroendaal]], in het oosten aan het buitengebied van Maastricht en in het zuiden aan de gemeente [[Eijsden]]. De wijk is gebouwd aan het eind van de '70 en het begin van de jaren '80 van de vorige eeuw.
De Heeg grenst in het westen aan de wijk [[Randwyck]], in het noorden aan de wijk [[Heer (Maastricht)|Heer]], in het noord-oosten aan de wijk [[Vroendaal]], in het oosten aan het buitengebied van Maastricht en in het zuiden aan de gemeente [[Eijsden-Margraten]]. De wijk is gebouwd aan het eind van de '70 en het begin van de jaren '80 van de vorige eeuw.


==Voorzieningen==
==Voorzieningen==

Versie van 11 jan 2011 04:58

De Heeg
Wijk van Maastricht
Kerngegevens
Gemeente Maastricht
Coördinaten 50°48'NB, 5°42'OL
Oppervlakte 140 ha.  
Inwoners 6.399

De Heeg is een ruim opgezette nieuwbouwwijk in het zuidoosten van de gemeente Maastricht. De woonwijk is ruim opgezet met veel groen en is mede daardoor populair bij jonge gezinnen.

Ligging en Geschiedenis

De Heeg grenst in het westen aan de wijk Randwyck, in het noorden aan de wijk Heer, in het noord-oosten aan de wijk Vroendaal, in het oosten aan het buitengebied van Maastricht en in het zuiden aan de gemeente Eijsden-Margraten. De wijk is gebouwd aan het eind van de '70 en het begin van de jaren '80 van de vorige eeuw.

Voorzieningen

De Heeg heeft een winkelcentrum De Roserije en een buurtcentrum genaamd De Boeckel. De Heeg heeft verder een aantal sportverenigingen en een schutterij. Behalve het buurtcentrum kent de wijk geen cafévoorzieningen.

De wijk heeft drie basisscholen: Openbare Basisschool De Kring, Rooms-Katholieke Basisschool De Schans en Openbare Basisschool De Perroen.

Religie

In De Heeg zijn enkele kerkelijke genootschappen actief. Naast het buurtcentrum ligt de R.K. kerk Monulfus & Gondulfus. Deze kerk is opgericht door de toenmalige pastoor Frans Wiertz, nu bisschop van Roermond.