Julius Maggi: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
1 byte toegevoegd ,  11 jaar geleden
k
nog een woord in de verleden tijd geplaatst
(alles in verleden tijd)
k (nog een woord in de verleden tijd geplaatst)
'''Julius Michael Johannes (Julius) Maggi''' ([[Frauenfeld]], [[9 oktober]] [[1846]] -- [[Küsnacht]], [[19 oktober]] [[1912]]) is de oprichter van het bedrijf Maggi.
 
Maggi was de jongste van vijf kinderen van Michael Maggi, een Italiaanse immigrant, en zijn Zweedse vrouw Sophie. Maggi begon in 1863 aan een handelsopleiding in [[Bazel (Zwitserland)|Bazel]]. Deze opleiding brak hij voortijdig af waarna hij bij een [[maalderij]] in Bazel aan het werk ging. Door zijn ondernemerslust kreeg hij in 1869 de kans om de [[Hammersmühle]] in het [[Kempttal]] van zijn vader over te nemen. Maggi probeerde de crisis waarin de maalderij op dat moment verkeertverkeerde het hoofd te bieden door nieuwe bedrijfsactiviteiten te ontwikkelen. Zijn nieuwsgierigheid en drang tot experimenteren werden gestimuleerd toen hij over de denkbeelden van dokter [[Fridolin Schuler]] hoorde. Deze had tijdens zijn werkzaamheden als Zwitsers fabrieksinspecteur ideeën ontwikkeld om de voeding van de werkende bevolking, waarmee het in die tijd slecht gesteld was, te verbeteren.
 
Als oplossing voor de voedingsproblemen van de werkende bevolking kwam Schuler met een volksvoedingsmiddel dat bestond uit [[peulvrucht]]en. Het was een goedkope bron van [[Proteïne|eiwit]]ten, had een hoge voedingswaarde, was licht verteerbaar en voor een redelijke prijs te krijgen. Samen met Schuler ontwikkelde Julius Maggi dit nieuwe product en eind 1884 werd het eerste industrieel geproduceerde peulvruchtenpoeder op de markt gebracht.
86.017

bewerkingen

Navigatiemenu