Elena Salgado: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
17 bytes toegevoegd ,  11 jaar geleden
geen bewerkingssamenvatting
k (fix)
Geen bewerkingssamenvatting
Vanaf 1982 heeft Salgado verschillende functies vervuld in de regeringen van [[Felipe González]], waaronder algemeen directeur van publieke personeelskosten en de publieke pensioenskas en algemeen directeur van de stichting die verantwoordelijk is voor het [[Teatro Real]].
 
In de beide regeringen van Zapatero heeft ze verschillende ministersposten vervuld. Ze was minister van volksgezondheid van 2004 tot 2007 en minister van publieke overheden van 2007 tot 20092008. Als minister van volksgezondheid heeft ze in 2006 een omstreden tabakswet doorgevoerd, die de verkoop en de consumptie van [[tabak]] aan strenge banden legde. Deze wet moest na enkele weken versoepeld worden omdat hij in de praktijk niet te handhaven bleek. In hetzelfde jaar stelt ze zich kandidaat als directeur generaal van de [[Wereldgezondheidsorganisatie|WHO]], waar ze in de laatste ronde buiten de boot valt.
 
OpSinds ditde momentverkiezingen in 2008 is ze minister van economie en financiën, en tweede vicepresidente in de tweede regering van Zapatero.
 
== Overig ==
19.471

bewerkingen

Navigatiemenu