Ringweg-West: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
7 bytes toegevoegd ,  10 jaar geleden
k
Botgeholpen taalfix met AWB
k (Botgeholpen taalfix met AWB)
Het gedeelte van de [[Rijksweg 10|Ringweg om Amsterdam]] dat de naam Einsteinweg draagt loopt van de [[Coentunnel]] tot aan [[Knooppunt De Nieuwe Meer]]. De weg werd voor het verkeer opengesteld tussen 1966 en 1975.
 
Op een aantal plaatsen, met name in de buurt van het [[Bos en Lommerplein]], staan woningen zeer dicht langs de Einsteinweg. Dit komt doordat de weg aanvankelijk als stadsstraat was ontworpen en pas in een later stadium opgewaardeerd werd tot [[autosnelweg]]. De vreemde doorsnijding van de Delflandpleinbuurt is hierdoor ook te verklaren. Op een deel van het tracé van deze weg was oorspronkelijk vanaf de [[Erasmusgracht]] tot aan de [[Slotervaart (water)|Slotervaart]] een noord-zuid lopende gracht gepland. Daarom staan de huizen ten noorden van de [[Jan van Galenstraat]] aan de James Ross'''kade''' i.p.v.in plaats van '''-straat'''.
 
De woningen die nu dicht langs de weg staan hebben veel last van verkeerslawaai en luchtvervuiling. Bij het Bos en Lommerplein is enkele jaren geleden de weg overbouwd met kantoren, waardoor deze vanaf de [[Bos en Lommerweg]] niet meer zichtbaar is.
23.552

bewerkingen

Navigatiemenu