Grimboudplein 12: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
15 bytes toegevoegd ,  10 jaar geleden
k
 
==De Stamboom==
Dat sommige familieleden zijn verstoten is goed te zien aan een oeroud wandkleed dat in de woonkamer van het huis hangt. Het is vaal, en op sommige plaatsen hebben er Doxy's aan geknaagd. Toch is er nog duidelijk op te zien dat de uitgebreide stamboom terug gaat tot in de Middeleeuwen. Helemaal boven aan het tapijt staat in grote letters: ''Het Nobele en Aloude Geslacht Zwarts 'Toujours pur' ''. De namen van diverse leden van de familie zijn weggeschroeid. Een bekend voorbeeld is [[Sirius Zwarts]], wiens naam is weggeschroeid toen hij van huis wegliep en bij de ouders van [[James Potter]] (de vader van [[Harry Potter (personage)|Harry Potter]]) ging wonen. Sirius was het oneens met de opvattingen van zijn ouders. Ook zijn oom [[Alvaleus Zwarts]], die aan Sirius een grote pot goud heeft nagelaten, is van de stamboom verwijderd. [[Andromeda Zwarts]], de zus van [[Bellatrix van Detta|Bellatrix]] en [[Narcissa Malfidus|Narcissa]] is ook weggeschroeid aangezien ze met dreuzeltelg [[Ted Tops]] is getrouwd.
 
Wie ook op het kleed staat afgebeeld is [[Narcissa Malfidus|Narcissa Zwarts]], die later is getrouwd met [[Lucius Malfidus]]. De zus van Narcissa is [[Bellatrix van Detta|Bellatrix]], een beruchte [[Dooddoener (Harry Potter)|Dooddoener]].
 
In de tijd dat de Familie Zwarts nog in het huis woonde zijn er diverse Dreuzel- en tovenaarswerende spreuken op uitgevoerd, zodat Dreuzels of onbekende tovenaars niet zomaar het huis konden vinden.
56.946

bewerkingen

Navigatiemenu