Paul Hester: verschil tussen versies

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Geen bewerkingssamenvatting
Deadstar (overleg | bijdragen)
meer info
Regel 1: Regel 1:
'''Paul Hester''' was drummer bij [[Split Enz]] en [[Crowded House]]. Hij woont in [[Melbourne]], [[Australië]], en heeft nu een eigen band genaamd ''Largest Living Things''. Hij is getrouwd en heeft twee kinderen.
'''Paul Newell Hester''' was drummer bij [[Split Enz]] en [[Crowded House]]. Hij werd geboren in [[Melbourne]], [[Australië]], op [[8 januari]] [[1959]]. Vanaf vroege leeftijd kreeg hij door zijn moeder de drumstokken in handen gedrukt, zij werkte als jazz drummer.

Hij had verschillende baantjes voordat hij een muzikale carriere begon. In [[1980]] richtte hij een band op, ''Cheks'', die in [[1982]] evolueerde naar ''Deckchairs Overboard''.

Eind [[1983]] zat de Nieuw Zeelandse groep [[Split Enz]] zonder drummer, en op advies van [[Rob Hirst]] van [[Midnight Oil]] werd Paul gevraagd voor een auditie. Hij kreeg de baan.

Nadat Split Enz in [[1984]] uit elkaar ging vormde hij samen met [[Neil Finn]] een nieuwe band, [[Crowded House]]. In [[1994]] stapte hij tijdens de Amerikaanse toer uit de band. Hij noemde de druk van het toeren en zijn afnemende motivatie voor de band als zijn redenen.

Sinds die tijd is hij druk geweest met TV en radio werk, en heeft hij een restaurant geopend in Elwood Beach (deel van Melbourne). Hij heeft op het moment weer een band opgericht, en heeft een paar albums uitgebracht in Australië. De band heet [[Largest Living Things]].

Versie van 23 jan 2003 22:55

Paul Newell Hester was drummer bij Split Enz en Crowded House. Hij werd geboren in Melbourne, Australië, op 8 januari 1959. Vanaf vroege leeftijd kreeg hij door zijn moeder de drumstokken in handen gedrukt, zij werkte als jazz drummer.

Hij had verschillende baantjes voordat hij een muzikale carriere begon. In 1980 richtte hij een band op, Cheks, die in 1982 evolueerde naar Deckchairs Overboard.

Eind 1983 zat de Nieuw Zeelandse groep Split Enz zonder drummer, en op advies van Rob Hirst van Midnight Oil werd Paul gevraagd voor een auditie. Hij kreeg de baan.

Nadat Split Enz in 1984 uit elkaar ging vormde hij samen met Neil Finn een nieuwe band, Crowded House. In 1994 stapte hij tijdens de Amerikaanse toer uit de band. Hij noemde de druk van het toeren en zijn afnemende motivatie voor de band als zijn redenen.

Sinds die tijd is hij druk geweest met TV en radio werk, en heeft hij een restaurant geopend in Elwood Beach (deel van Melbourne). Hij heeft op het moment weer een band opgericht, en heeft een paar albums uitgebracht in Australië. De band heet Largest Living Things.