Peavey: verschil tussen versies

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 10: Regel 10:
}}
}}


'''Peavey Electronics''' is een [[Verenigde Staten|Amerikaanse]] producent van audioapparatuur. [[Hartley Peavey]] richtte Peavey Electronics op in 1965, nadat hij in 1957 zijn eerste [[versterker]] bouwde. Het bedrijf begon in de kelder van Hartley Peavey, en groeide langzaam uit tot een van de grootste audioproducenten ter wereld. Tegenwoordig produceert Peavey onder andere elektrische gitaren, basgitaren, gitaarversterkers, drumstels, microfonen, luidsprekers, mengpanelen, versterkers, crossovers, equalizers en software.
'''Peavey Electronics''' is een [[Verenigde Staten|Amerikaanse]] producent van audioapparatuur. [[Hartley Peavey]] richtte Peavey Electronics op in 1965, nadat hij in 1957 zijn eerste [[Versterker (elektronica)|versterker]] bouwde. Het bedrijf begon in de kelder van Hartley Peavey, en groeide langzaam uit tot een van de grootste audioproducenten ter wereld. Tegenwoordig produceert Peavey onder andere elektrische gitaren, basgitaren, gitaarversterkers, drumstels, microfonen, luidsprekers, mengpanelen, versterkers, crossovers, equalizers en software.


Peavey's hoofdkwartier ligt in [[Meridan (Mississippi)]]. Het bedrijf telt momenteel ongeveer 2.400 werknemers.
Peavey's hoofdkwartier ligt in [[Meridan (Mississippi)]]. Het bedrijf telt momenteel ongeveer 2.400 werknemers.

Versie van 14 mrt 2011 18:02

Peavey Electronics
Bestand:Peavey Logo.jpg
Peavey Logo
Oprichting 1965, door Hartley Peavey
Hoofdkantoor Meridan, Mississippi
Werknemers 2.400
Producten Audioapparatuur
Website Peavey
Portaal  Portaalicoon   Economie

Peavey Electronics is een Amerikaanse producent van audioapparatuur. Hartley Peavey richtte Peavey Electronics op in 1965, nadat hij in 1957 zijn eerste versterker bouwde. Het bedrijf begon in de kelder van Hartley Peavey, en groeide langzaam uit tot een van de grootste audioproducenten ter wereld. Tegenwoordig produceert Peavey onder andere elektrische gitaren, basgitaren, gitaarversterkers, drumstels, microfonen, luidsprekers, mengpanelen, versterkers, crossovers, equalizers en software.

Peavey's hoofdkwartier ligt in Meridan (Mississippi). Het bedrijf telt momenteel ongeveer 2.400 werknemers.

Bekende artiesten die werken met Peavey

Externe link