Curlie: verschil tussen versies

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Amirobot (overleg | bijdragen)
k [r2.5.2] robot Erbij: az:Open Directory Project
DixonDBot (overleg | bijdragen)
k r2.6.5) (robot Eraf: ksh:Open Directory Project
Regel 43: Regel 43:
[[kk:Ашық Тізімдеме Жобасы]]
[[kk:Ашық Тізімдеме Жобасы]]
[[ko:오픈 디렉터리 프로젝트]]
[[ko:오픈 디렉터리 프로젝트]]
[[ksh:Open Directory Project]]
[[ku:Open Directory Project]]
[[ku:Open Directory Project]]
[[lt:Atviro katalogo projektas]]
[[lt:Atviro katalogo projektas]]

Versie van 16 mrt 2011 15:36

Het Open Directory Project (ODP), ook DMoz genoemd, is een in 1998 opgerichte Open content Webindex met links naar websites. ODP is eigendom van Time Warner, maar wordt opgebouwd en onderhouden door een groep vrijwillige redacteurs.

In april 2004 bevat de index meer dan 4,5 miljoen websites, ingedeeld in 590.000 categorieën. Er zijn ongeveer 10.000 redacteuren actief voor 73 verschillende talen.

ODP is volledig gratis. Toevoegen van een nieuwe website of gebruik van de gegevens kost niets, zolang de licentie gerespecteerd wordt.

De ODP had een "catastrofale" systeemcrash op of nabij 20 oktober 2006. Editors waren tot 18 december niet in staat om in te loggen en gedurende die twee maanden was alleen een oude versie van de database te zien.

Kritiek

De door ODP-oprichter Rich Skrenta gestarte nieuwsaggregatiesite Topix.net heeft 10.000 listings. [1] Omdat zoekmachines zoals Google zwaar steunen op DMOZ,[bron?] betekent opname in DMOZ een aanzienlijke toename in PageRank. Als gevolg hiervan staat er een sterke commerciële druk op DMOZ-redacteuren.

Externe links