Agathonisi: verschil tussen versies

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Geen bewerkingssamenvatting
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 21: Regel 21:


==Algemeen==
==Algemeen==
Dit eiland hoort bij de regionale eenheid (''perifereiaki enotita'') [[Kalymnos]], dichtbij [[Turkije]]. De letterlijke betekenis van Agathonissi is "het eiland van de naïeven, onschuldigen, goeden en braven" en zo is de [[bevolking]] hier ook. Het eiland heeft geen druk [[toerisme]] maar heeft wel [[café]]'s en stranden. [[Appartement]]en e.d. zijn er hier nauwelijks. De inwoners leven van de [[visserij|visvangst]]. Per [[boot (vaartuig)|boot]] is het eiland dagelijks te bereiken via [[Patmos]].
Dit eiland is sedert 2011 een Griekse gemeente, en hoort bij de regionale eenheid (''perifereiaki enotita'') [[Kalymnos]], dichtbij [[Turkije]]. De letterlijke betekenis van Agathonissi is "het eiland van de naïeven, onschuldigen, goeden en braven" en zo is de [[bevolking]] hier ook. Het eiland heeft geen druk [[toerisme]] maar heeft wel [[café]]'s en stranden. [[Appartement]]en e.d. zijn er hier nauwelijks. De inwoners leven van de [[visserij|visvangst]]. Per [[boot (vaartuig)|boot]] is het eiland dagelijks te bereiken via [[Patmos]].


{{Coördinaten|37_27_49_N_26_58_9_E_type:isle_region:GR|37° 27' 49" N, 26° 58' 9" O}}
{{Coördinaten|37_27_49_N_26_58_9_E_type:isle_region:GR|37° 27' 49" N, 26° 58' 9" O}}

Versie van 30 mrt 2011 09:33

Agathonissi
Eiland van Griekenland
Agathonisi (Griekenland)
Agathonisi
Locatie
Land Griekenland
Eilandengroep Dodekanesos
Locatie Egeïsche Zee
Coördinaten 37° 28′ NB, 26° 58′ OL
Algemeen
Oppervlakte 13,5 km²
Inwoners ca. 100
Portaal  Portaalicoon   Griekenland

Agathonissi (Grieks: Αγαθονήσι) is een klein eiland, dat behoort tot de eilandengroep Dodekanesos in de Egeïsche Zee; het behoort tot Griekenland.

Algemeen

Dit eiland is sedert 2011 een Griekse gemeente, en hoort bij de regionale eenheid (perifereiaki enotita) Kalymnos, dichtbij Turkije. De letterlijke betekenis van Agathonissi is "het eiland van de naïeven, onschuldigen, goeden en braven" en zo is de bevolking hier ook. Het eiland heeft geen druk toerisme maar heeft wel café's en stranden. Appartementen e.d. zijn er hier nauwelijks. De inwoners leven van de visvangst. Per boot is het eiland dagelijks te bereiken via Patmos.