Palladius: verschil tussen versies

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Luckas-bot (overleg | bijdragen)
k r2.7.1) (robot Erbij: sh:Paladije
Pompidom (overleg | bijdragen)
k Link naar doorverwijspagina gerepareerd (Sint Germanus naar Germanus van Auxerre), met behulp van pop-ups
Regel 1: Regel 1:
'''Sint Palladius''' was de eerste [[bisschop]] van [[Ierland (eiland)|Ierland]]. Hij vertrok naar het eiland in [[431]].
'''Sint Palladius''' was de eerste [[bisschop]] van [[Ierland (eiland)|Ierland]]. Hij vertrok naar het eiland in [[431]].


Over wat er hierna gebeurde is niet veel duidelijkheid. In het volgende jaar werd [[Sint Patrick]] als bisschop naar Ierland gezonden, waaruit men zou kunnen afleiden dat Palladius gestorven moet zijn. Het is echter ook mogelijk dat beiden op het eiland actief waren. Wat betreft zijn leven voor 431 wordt Palladius vaak verondersteld dezelfde persoon te zijn als de Palladius die voordien optrad als [[dekenaat|deken]] onder [[Sint Germanus]].
Over wat er hierna gebeurde is niet veel duidelijkheid. In het volgende jaar werd [[Sint Patrick]] als bisschop naar Ierland gezonden, waaruit men zou kunnen afleiden dat Palladius gestorven moet zijn. Het is echter ook mogelijk dat beiden op het eiland actief waren. Wat betreft zijn leven voor 431 wordt Palladius vaak verondersteld dezelfde persoon te zijn als de Palladius die voordien optrad als [[dekenaat|deken]] onder [[Germanus van Auxerre|Sint Germanus]].


[[Categorie:Geschiedenis van Ierland]]
[[Categorie:Geschiedenis van Ierland]]

Versie van 4 mei 2011 15:52

Sint Palladius was de eerste bisschop van Ierland. Hij vertrok naar het eiland in 431.

Over wat er hierna gebeurde is niet veel duidelijkheid. In het volgende jaar werd Sint Patrick als bisschop naar Ierland gezonden, waaruit men zou kunnen afleiden dat Palladius gestorven moet zijn. Het is echter ook mogelijk dat beiden op het eiland actief waren. Wat betreft zijn leven voor 431 wordt Palladius vaak verondersteld dezelfde persoon te zijn als de Palladius die voordien optrad als deken onder Sint Germanus.