Multimedia: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
35 bytes toegevoegd ,  9 jaar geleden
k
Spellingsfix, replaced: bijv. → bijvoorbeeld (5) met AWB
k (Spellingsfix, replaced: bijv. → bijvoorbeeld (5) met AWB)
De term '''multimedia''' wordt op verschillende manieren gebruikt.
 
# Voor [[computer]]toepassingen waarin verschillende [[media]] worden gebruikt. In deze context zijn media [[geluid]] (bijv.bijvoorbeeld [[muziek]] in een [[mp3]]- of [[MIDI]]-bestandsformaat), stilstaand (bijv.bijvoorbeeld [[foto]]'s) en bewegend (bijv.bijvoorbeeld [[animatie]]s of [[video]]) beeld, andere informatie (bijv.bijvoorbeeld [[tekst]]), alsook invoermedia als [[Toetsenbord (computer)|toetsenbord]], [[aanraakscherm]], [[joystick]], [[MIDI]]-klavier enz.
# Om het verschil tussen drukwerk (papier is de beelddrager) en computergestuurde uitingen (computerscherm is de beelddrager) weer te geven. Multimedia staat in die betekenis voor een (doorgaans interactieve) uiting op bijv.bijvoorbeeld een cd-rom, een dvd of een website.
# In de context van [[kunst]] en ontwerp staat multimedia voor een benaderingswijze die zich buiten de traditionele categorieën begeeft. De term wordt meestal gebruikt in relatie met nieuwe media-ontwerpen en kunstdisciplines. Deze hebben immers per definitie een grensoverschrijdend karakter. De diverse producten die daaruit voortkomen noemt men [[mediakunst]].
# De term multimedia wordt ook vaak gebruikt als verzamelnaam voor visuele en auditieve opslag, weergave en transmissie van informatie, zoals foto, film, bandopname, televisie, internet, e.d.
23.552

bewerkingen

Navigatiemenu