The New Vaudeville Band: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
15 bytes toegevoegd ,  10 jaar geleden
k
WPCleaner (v1.08) Link naar doorverwijspagina aangepast. Help mee! - Lp
k (default sort aangegeven)
k (WPCleaner (v1.08) Link naar doorverwijspagina aangepast. Help mee! - Lp)
De single gaat over de [[Kathedraal van Winchester]]. De muziek heeft de sfeer van dansorkesten uit de [[1920-1929|jaren twintig]] en [[1930-1939|dertig]]. Op [[28 november]] 1966 ontving The New Vaudeville Band in de Verenigde Staten een [[goud (muziek)|gouden plaat]] voor het lied.
Door het grote succes van de single besloot Stevens de band definitief op te richten. De bestond uit drummer Henry Watford, gitarist Mick Wisher, trombonist Hugh 'Shuggy' Watts, bassist Neil Korner, pianist Stan Heywood, zanger [[Alan Klein]] en saxofonist Bob 'Pops' Kerr die overkwam van de [[Bonzo Dog Doo-Dah Band]], die indertijd dezelfde soort muziek maakten. De groep ging touren en Stevens bleef thuis de liedjes voor de groep schrijven. In [[1967]] kwam de [[Langspeelplaat|lp]] ''"Finchley Central"'' uit, met daarop de single "Peek-A-Boo" die in [[februari]] van dat jaar de Britse top 40 behaalde.
 
Na twee jaar zwakt het succes van de groep af. Bob Kerr formeerde vervolgens zijn eigen groep: ''[[Bob Kerr's Whoopee Band]]''.
36.488

bewerkingen

Navigatiemenu