Sluisdeur: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
1.435 bytes toegevoegd ,  9 jaar geleden
→‎Hefdeur: alinea met water toe- en afvoer mogelijkheden in sluis opgenomen
(→‎Schuifdeur op rails: kleine aanpassingen; Noordersluis als voorbeeld bijgevoegd)
(→‎Hefdeur: alinea met water toe- en afvoer mogelijkheden in sluis opgenomen)
[[Image:Lifford Lane Guillotine Stop Lock east.jpg|thumb|Hefdeur]]
Een hefdeur wordt met een ketting uit het water getild. Een [[contragewicht]] dat apart aan een kabel hangt reduceert de kracht op de aandrijfketting en dus ook op de motor. De deur wordt meestal geleid in een gleuf wat dus hetzelfde effect geeft als een schuifdeur op rails. De hefdeur is geschikt om water naar twee zijden te keren. Het grote voordeel van deze oplossing is dat er geen draaipunten of andere bewegende delen onder water bevinden wat het onderhoud vergemakkelijkt. Het nadeel is dat dit de enige deur is waar de hoogte van de vaartuigen die kunnen passeren beperkt. Nog een nadeel is dat wanneer de lading niet nat mag worden en de luiken van een schip open liggen, ze dichtgemaakt moeten worden omdat de deuren een regengordijn vormen waar het schip onderdoor moet.
 
==Water aan- en afvoer==
Bij een schutsluis moet de waterstand in de sluis en het water waar het schip naar toe wil op een gelijk niveau komen. Voor het aan- en afvoeren van het water zijn er twee oplossingen:
* schuiven: een [[schuif]] in de deur die geopend en gesloten kan worden. De schuif kan in alle type sluisdeuren worden gebruikt, maar wordt vooral gebruikt bij kleinere sluizen.
* omloopriool: dit zijn afsluitbare [[tunnel]]s in het [[sluishoofd]] waarbij het water om de deuren wordt heengevoerd. Bij korte omloopriolen stroomt het water op één plaats de sluis binnen waarbij de schepen in de sluis kunnen worden weggedrukt. Om dit nadeel op te heffen zijn er zogenaamde lange omloopriolen ontwikkeld. Het riool loopt in deze gevallen door de gehele sluiswand en het water komt op diverse plaatsen tegelijk de schutkolk in. Door de spreiding van de waterstroom is het effect op de schepen minder. Bij de sluizen van het [[Panamakanaal]] stroomt het water vanaf de bodem de sluis in en bij de [[Sluizen van IJmuiden|Noordersluis]] te IJmuiden van de zijkant. Bij deze laatste zijn de omloopriolen 2,5 meter breed en 5,5 meter hoog, de omvang maakt een snel vullen en legen van de sluis mogelijk waardoor de schepen in een korte tijd geschut kunnen worden. Het principe van de omloopriolen dateert al uit de 16e eeuw.
 
==Naslagwerk==
* G.J. Arends, Sluizen en Stuwen, 1994, Delfste Universitaire Pers, ISBN: 90-6275-700-6
 
[[Categorie:Sluis]]
23.092

bewerkingen

Navigatiemenu